Nettopp solgt scooteren, kjøper vil ha tilbake penger

mBergheim

Medlem
29 Mar 2012
35
20
Tromsø
Kjøper kan kreve å få hver feil som medfører større kostnader dekt, dersom det ikke er opplyst om feilene i kontrakten. Så ang frontramma må du nok bite i det sure eplet. Variatoren må han antageligvis betale for selv da det er opplyst om dette i kontrakten.
Men som andre sier så er 69k mye for en 08 Summit som ikke er strøken, så du gjør nok lurt i å regne på hvor mye du kan forvente å få hos en annen kjøper, hvis du hever salget. Jeg ville betalt det han kan kreve å få dekt (betydelige feil som ikke er opplyst om i kontrakten), for uansett om du var nødt til å betale hele beløpet på 15k hadde du fortsatt sittet igjen med en grei pris for skuteren.
Det er forøvrig helt uvesentlig om skuteren er 120% kjørbar i de neste 3 sesongene med alle feilene, for en feil er og forblir en feil.
Jeg ville i allefall ha sjekket hva han med loven i hånd kan kreve å få dekt av deg.
 
Sist redigert:

t-trim

Moderator
Medlem av ledelsen
Forumsupporter
8 Des 2006
1.831
623
Lavangen
Kjøper kan få dekt utgifter til rep av skjulte/ikke oppgitt feil. Kjenner mange som har så dårlig erfaring med privatsalg. At de heller tar tapet og bytter inn hos forhandler fremfor og selge selv.
 

EJ

Administrator
Medlem av ledelsen
16 Okt 2010
4.499
2.638
Troms
Ligger en hos forhandler i Kongsvik, 09 mod vell og merke, til rett over 70, om man skal sammenlikne med markedet...
 

Summit_x_800

Medlem
12 Jun 2012
53
17
Iveland
Jeg gav 70000 for min 09 mod hod forhandler i januar.. Ingen feil eller skader, og nyoverhalt veiv/sylinder og stempel.. Sånn for å ha noe å sammenligne med..
 

JoacimMikkelsen

Medlem
Forumsupporter
1 Sep 2013
483
240
Telemark
Synes ikke prisen er urimelig, men du har vært heldig å fått godt igjen for Scooteren.

Fårstår selger som ikke viste om feil som seinere ble påvist, men fårstår også veldig godt frustrasjonen til kjøper.

Ville kjøpt tilbake maskina, eller blitt enig om en kompansasjon for frontramma.
 

unknowed

unknowed
25 Feb 2006
129
11
Alta
Ta scooteren tilbake å fiks det viktigste på lista før du selger den videre. Så at det va nevnt over å få uavhening kontroll, meget lurt.
Er det ingen fra Harstad her inne, som kan ta seg turen å sjekke scooteren eller få tatt en kontroll på dette ?

Trasig når slikt skjer, ring eller send mail til forbrukerrådet å høre va de har å si om denne situasjonen.

http://www.forbrukerradet.no/dine-rettigheter/garanti-og-reklamasjon/når-selger-er-privatperson.

Har vært i ganske lik situasjon for noen år tilbake, men det gjaldt en bil.
Jeg kontaktet forbrukerrådet, å meldte saken inn til dem. De kontaktet selger og kjøper om situasjonen å gikk igjennom alt av papirer.
Veldig viktig å sende inn alt informasjon ved salget (kontrakter, tilstandsrapport etc)
Men dette gjald som sakt en bil å summen på bilen va ganske mye mer enn scooteren.
Alikevell , ring å hør om råd fra dem.

Håper alt fikser seg ! Lykke til !
 

t-trim

Moderator
Medlem av ledelsen
Forumsupporter
8 Des 2006
1.831
623
Lavangen
Det som kommer til og bli fellende i denne saken er prisen. 69000kr er i det øvre pris nivået for en 2008 med 4000+ km på telleren. Dette er etter min mening for mye.. markede ligger nå på ca 70tusen for en 2009 summit med forhandler garranti.
Prisen gjenspeiler også at denne 2008 summit burde være like strøken som nevnte over. Da den ikke var solgt så rimelig at det ikke kunne slås tvil om stand på scooter. Dette er noe det norsk rettsystemet vektlegger. Mitt tips. Bruk riv av plaster metoden. Forhandle fram et forlik. Ring omså Dag som tok taksten. Husk. Det vill koste deg også og fikse den. Eller du må selge den med de feil og mangler som er avdekket. Å da snakker vi lav markedspris.. selger du scooter på nytt uten og informere/utbedre om feil. Så kan du i verste fall bli siktet/dømt for svindel.
 

EJ

Administrator
Medlem av ledelsen
16 Okt 2010
4.499
2.638
Troms
Nå har vel ikke trådstarter vært innom på ei stund... Om han tar tilbake maskinen, må han sikkert ut med bortimot 10 k for å få den høvelig ok på rimeligst vis, når det er gjort skal det letes mye for å finne en ny kjøper som betaler 69 for den så et forlik er nok det beste økonomisk sett for selger om han kommer ut mellom 10 og 15k. Vet ikke hva den billigste for salg koster nå, men ettersom man kan kjøpe en 2014 pro til rundt 100k om dagen tipper jeg en slik summit med skader ikke er verd mye? Så kommer jo tapet på frakt også. Om jeg skulle velge denne fremfor den hos forhandler, som er nyere og i god stand, måtte nok prisen ned ca 20-25 med de feilene, vet ikke hva andre tenker? Dette bare for å gi selger et innblikk i hva som kan ventes ved heving, som jeg fortsatt tror kan være best for begge parter.
 

Polaris84

Medlem
22 Feb 2010
1.945
161
kjøllefjord norge
69 000,- er mye for en 08 modell...får rmk assault,switchbach assault å enkelte rmk`er til den prisen. Er ganske sikker på at man får nytro turbo til den prisen :p Er vel noen som har trudd godt om skutern sin her, ikke ondt ment på noen måter :)
 

smaug1

Scooterfanatiker
Medlem av ledelsen
Forumsupporter
7 Apr 2013
5.530
3.532
Kunes
Det virker rart at noen usett kjøper en 08 Summit såpass langt unna til en såpass høy pris med såpass mange opplyste feil. Hadde scooteren blitt annonsert som strøken, greit nok, mange er villig til å ta en sjanse for å finne en strøken scooter men når scooteren er annonsert med bulker, riper og sprukken plastikk pluss sliten primær og sete, hvem i all verden kjøper noe sånt til en høy pris?
 

EJ

Administrator
Medlem av ledelsen
16 Okt 2010
4.499
2.638
Troms
Det virker rart at noen usett kjøper en 08 Summit såpass langt unna til en såpass høy pris med såpass mange opplyste feil. Hadde scooteren blitt annonsert som strøken, greit nok, mange er villig til å ta en sjanse for å finne en strøken scooter men når scooteren er annonsert med bulker, riper og sprukken plastikk pluss sliten primær og sete, hvem i all verden kjøper noe sånt til en høy pris?
Hva har det å si hva som var grunnen til at kjøper ville betale ekstra? Jeg betalte en god del ekstra når jeg kjøpte en bil for noe år siden, selv om ikke bilen var "strøken" hadde den utstyr og en farge/utseende kombinasjon som var den rette for MEG og i stede for å tyne rundt på andre modeller så valgte jeg å kjøpe den til den prisen jeg og selger ble enig om tross at jeg kunne kjøpt andre billigere utgaver som i øynene til flere ville vært det "smarte" og "korrekte" valget. Kjøper kjøpte en maskin, med bulker og skader, til en pris dem var enige i. Hva som var grunnen kan vel være så mangt, men kjøper AKSEPTERTE iallfall den prisen(ut fra infoen vi har fått) med kjente feil. Om da tilfellet er at kjøper har funnet ut at han kunne kjøpt noe annet i ettertiden, og derfor presser selger med ting han burde forventet, så er det vel ikke rett at det skal lastes selger?`
Jeg prøver bare å vri dette fra flere vinkler ettersom vi ikke har fått mer info fra selger, og har ingen info fra kjøper. Så vidt meg bekjent er det ikke et krav at alt skal selges til lavest mulig pris ;)