LYNX Mekketips 02 Ranger, DESSkontakt og gasshandtak.

Sti L

Medlem
Forumsupporter
31 Jan 2013
17
1
Lom
DESS: Må rigle litt på hetta som snora er festa i innimellom og har fått lest her inne at det gjelder å få pussa kontakter inni der. Hvordan demontere?

Gasshendel: Vil gjerne forandre vinkelen i forhold til hånd/tommel (den fikk en smell for noen år siden og liker ikke jobben/vinkelen der) da jeg blir stiv og får dårlig kontroll, altså vri den på styret. Hvordan løsne den for å vri?
 

smaug1

Scooterfanatiker
Medlem av ledelsen
Forumsupporter
7 Apr 2013
5.520
3.527
Kunes
Kjøp ny DESS hette, de blir oppbrukt etter en tid. Blikket inni mister spennet. Gasshåndtaket kan du justere med å løsne umbrakoskruen i forkant. Jeg bruker å alltid å ha gasshåndtaket litt løst.
 
  • Liker
Reaksjoner: gammer´n

Sti L

Medlem
Forumsupporter
31 Jan 2013
17
1
Lom
Ut å se igjen, fant ingen skrue i går men finner jeg den skal også jeg prøve å kjøre med litt løst. Sitter skruen gjemt under noe plastikk kanskje?
DESS- er det bare å rive av hetten å se på saken?
 

gammer´n

Medlem
Forumsupporter
22 Jan 2017
359
129
sønnafjells
DESS er kjekt, men litt kilent. DESS hetta inneholder en kodet microchip som skal kommunisere med Motorstyringsmodulen MPEM. Enkel og grei startsperre. Ulempen er om du ødelegger denne hetta. Da må du på verksted og få ny hette OG omprogrammering av MPEM. Jeg ville vært litt forsiktig med å fikle for mye. Min er også litt kilen, men bare v oppstart, da piper det i ett til jeg får trykt hetta godt nedpå. Har hørt om folk som legger inn litt alufolie i bunn av hetta for bedre kontakt.
 

Pinhead1974

Medlem
Forumsupporter
2 Sep 2014
483
251
Trondheim
På dess-hetten kan du forsøke å bruke en nebbtang som du plasserer på utsiden opplinet mot kontaktpunktene innom. Klem i sammen litt og prøv deg frem til den sitter/får bedre kontakt. Gjorde det på en jeg har.