GENERELT Krav til snøscooter ved oppkjøring

Ballangskar

Medlem
10 Apr 2020
8
3
Ballangen
Hei, skal kjøre nå i starten av februar å lurer på hva slags krav stilles til medbrakt snøscooter for praktisk del? Noen som vet?
Har en modifisert Yamaha sidewinder, men usikker på om jeg kan bruke den?
 

nilsa

Medlem
12 Okt 2010
2.482
1.515
Arendal
Her oppi må du ta jetskian fatt om du møte opp med trimma scooter eller om det kun er uoriginal sluttpotte.
Skjønner det jo hvis den bråker noe innforjævlig😅 men bortsett fra lyd er det vanskelig å avgjøre om en scooter er trimma, ser ikke for meg de går igang med lys og lupe liksom.
Får ta å spørre kursholder tenker jeg.
Hvis den er modifisert motormessig og du spør og informerer om dette kommer du garantert til å få beskjed om å holde deg hjemme. Det er jo faktisk ulovlig (med mindre den er blitt vist på svv og fått godkjenning, med alt av avgifter og greier det fører med seg) og forsikring er ugyldig.
 

Gompi

Medlem
Forumsupporter
24 Mai 2016
75
26
Kirkenes
Spørs kor du tar praktiske delen. Nån kjøreskoler e mer hard på det der enn andre. Når æ tok brydde de sæ ikke om kordan skuter du kom med. Men husk nu på at du e ikke dær for å leke med skutern, å blir å få kjæft om du begynne å hærje. Kurset e laget på å kjøre på løype.
 

Trulssen

Medlem
11 Mai 2019
16
7
Bardufoss
Variere vell fra plass til plass.
Når eg tok lappen var det krav om hengerfeste på scootern og at den var registrert for 2, med mulighet for passasjer ( passasjer må ha eget håndtak å holde i og egnet sete).

anbefale ikke noe klatre maskin så langt det lar seg gjøre da det ofte er mye løypekjøring osv (med tanke på temperatur)!