POLARIS ØK! Stator og Spenningsregulator

Dankarel

Medlem
18 Feb 2021
2
0
Ørsta
Regnar med at stator og regulator har tatt kveld på min 08 RMK 800.
Eg har strøm på tommgang, Men den "dabber" av når eg gir gass. Og forsvinner helt etter et par minutter. Display slår seg av, lys forvinner og skuter dør ut til slutt. Men kommer igjen lett når eg stopper og starter den igjen. Så skjer det same.
Så eg er ute etter stator og regulator.
Eventuelt beste plassen å kjøpe nytt
 

Ole Andrè

Medlem
Forumsupporter
23 Sep 2008
3.692
811
Buskerud
Anbefaler deg å finne fram multimeter å begynne å sjekke litt før du begynner å kaste deler på den. Det ligger endel tråder her om lignende feilsøking. Ofte skader på ledningsnett og dårlig jord som er en gjenganger på disse modellene. Anbefaler å dra opp en kraftig jordledning mellom motor, chassiset og variator deksel. Ohm stator, gjerne mål spenningen ut av stator på tomgang. Grunnen til at du mister lys og display er fordi spenningen blir for lav så releet klapper ut. Dette er enten pga at det blir produsert for lite strøm eller at du har for stort strømtrekk( kortslutning som kan være alt fra ledningsgniss til en defekt forbruker). Servicemanualen finner du her på forumet hvis du betaler en slant, hvor måleverdier og ledningsdiagram er å finne.

Sjekk kontakter for overbelasting/svimerker
 

Dankarel

Medlem
18 Feb 2021
2
0
Ørsta
Har målt dioder i regulator og sjekka dioder i regulator.
Måling av regulator ser ut til å vere i orden. Men fant ikkje verdiar på stator. Så trur nokk helst det er stator som har tatt kveld. Har fått meg tak i ein brukt, så får eg se hva som skjer med den :)
Jordingspunkt ser bra ut. Det er også montert ekstra jordingspunkt til motor.
Menn takk for innspel :)