LYNX Yeti 2011 olje og overtemp lys

G

Gaff

Gjest
Lynx yeti 2011 med luftkjølt 550 motor. Får varselys for Ole og overtemperatur samtidig etter 5-10 min kjøring. Oljetank er nesten full og vifta går. Elektrisk? Noen som har vært borti Moe tilsvarende?
 
Har akkuratt samme problem, oppsto forrige uke.
 
Er vel bare oljevarsel på de og det er en enkel nivåbryter. Napp ut den ene ledningen og se om varsel blir borte.
 
Er vel bare oljevarsel på de og det er en enkel nivåbryter. Napp ut den ene ledningen og se om varsel blir borte.
Det stemmer godt. Vet forsåvidt at nivå måleren virker da jeg fikk oljebys med mininmums nivå i tanken i forrige uke. Skal prøve å sjekke det i morgen. Etter at jeg har fått begge lysene på
 
Jeg fikk begge varselysene etter ca 5-7 min kjøring og koblet fra kontakten til nivåføleren i oljetanken. Men begge lysene forble på. Har sjekket kjøleribber og viftereim er ok👍🏻
Har ikke skjema foran meg men muligens nivåføleren er normalt åpen og lukker kontakten ved nok olje. Prøv derfor koble sammen de to ledningene.
 
Har ikke skjema foran meg men muligens nivåføleren er normalt åpen og lukker kontakten ved nok olje. Prøv derfor koble sammen de to ledningene.
Skal prøve👍🏻
Har du noen god teori om hvorfor overtemp lyset kommer på samtidig? Det virker som det er konsekvent og tiden før begge lysene kommer på går ned når motoren er varm🤪
 
Iflg skjema har du ikke noe sensor for overtemp og hvis begge kommer samtidig, har du nok en elektrisk feil en plass. Ser ut som pinne 14 på instrumentet er inngang for oljenivå. Når den får 0V, lyser lampen. Temperatur ser jeg ikke noen steder i skjema.
Kan du ta et bilde av lampene som lyser?
 
Iflg skjema har du ikke noe sensor for overtemp og hvis begge kommer samtidig, har du nok en elektrisk feil en plass. Ser ut som pinne 14 på instrumentet er inngang for oljenivå. Når den får 0V, lyser lampen. Temperatur ser jeg ikke noen steder i skjema.
Kan du ta et bilde av lampene som lyser?
Det rare er at det virker som om det er en sammenheng mellom hvor varm motor er og hvor lang tid det tar før lampene kommer på😱
 

Vedlegg

  • B11F38FA-30CB-45D6-81B9-9ABAABEBA4F5.jpeg
    B11F38FA-30CB-45D6-81B9-9ABAABEBA4F5.jpeg
    131,3 KB · Sett: 46
Hmmm, trodde bare at BRP hadde lagt de gamle instrumentene der på hylla for lenge side men den gang ei.
Bruker scooteren olje som normalt?
Det ser slik ut. Fylte tanken helt opp etter råd fra Hjelde Maskinservice. Å noe er forbrukt, men vanskelig å si om det er normalt siden den er ikke er kjørt så mye etter lysene begynte å dukke opp😉
 
Det er nok bare en defekt i ledningsnettet en plass. Er litt arbeid men ikke så veldig vanskelig å finne ut av.
 
Hadde samme feilen i fjord vinter på en 2008 modell, i år gikk alle lysene på skuteren, skiftet pærer og alt så ut til å fungere helt til jeg begynte å gi litt på drag på gassen så røk lysene og varsellampene begynte å lyse .
Har bestilt ny spenningsregulator så får vi se om det hjelper. 🤔
 
  • Liker
Reaksjoner: Gaff
Hadde samme feilen i fjord vinter på en 2008 modell, i år gikk alle lysene på skuteren, skiftet pærer og alt så ut til å fungere helt til jeg begynte å gi litt på drag på gassen så røk lysene og varsellampene begynte å lyse .
Har bestilt ny spenningsregulator så får vi se om det hjelper. 🤔
Funket det? Nå har lysene gått hos meg også, så mistenker samme feil😇😇