LYNX X-trim Demper front overhaling.

Nillan

Medlem
19 Des 2018
6
2
Mosjøen
Xtrim ace 900 2014, reparere framdemper(ski) er det noen som gjør dette selv her? Jeg prøver å bli klok på hvilke deler jeg trenger for å bygge opp denne demperen. Lynx sitt dele nr gir meg ingenting, men jeg tror demperen heter KYB S36, men det er ikkje så rett fram å finne et «rebuild kit» til denne demperen. Er det noen som har erfaring her med å overhale denne type demper?
 
Sånt overlater man til proffer. Du må først og fremst ha utstyr til å fylle gass(200 psi++) og så er det kunskap og utstyr til å få fylt opp demperkroppen med olje uten å få med masse luft. De fleste forhandlere har utstyr til å ta service på KYB dempere, evt har avtale med noen som gjør det.
Normalt trenger du ikke noe særlig med deler, kanskje nye o-ringer og stempelbånd men det er i grunn snakk om oljeskift og fylling av gass.
 
Jammen det er da ikke noe artig. Demperen er allerede demontert. Må bare finne ut hvilket service kit jeg skal bruke.Nitrogen har jeg plenty av. Prosedyren står jo i verkstedhånboken til lynx.
 
  • Liker
Reaksjoner: EJ
Har innrykk av at dette med dempere nesten er tabu belagt, selv om det ut fra beskrive fra mange er betydelig mindre komplisert en det mange foretar seg. Har ikke erfaringer selv, men forstår at nitrogen får man fylt flere plasser, og resten er tettinger, stempel osv på lik linje det man finner i andre "komponenter".
Blir kanskje litt som man har rørlegger å montere ny kran på badet, så skrur man selv på trykksatte bensinsystemer som ligger knapt halvmeter fra gloheit eksos?

Legg derfor gjerne ut en tråd med det du tar med deg av erfaringer :)

Ut fra det jeg har tolket som sannsynlig problemkilde hos dem som har vært uheldig, tror jeg er skader på staget som river nye tetteringer etter kort tid.
 
Ja, det er jo arti å få det til selv + at man sparer penger. Men det er sjeldent tilrettelagt for å kunne gjøre det selv, så det blir mye Detektivarbeid. Men kan hende jeg hadde fått kjøpe delene hos forhandleren. Det er sjeldent første plass man leter, føler meg ikke velkommen som DIY’er. Skal prøve å ta noen bilder.
 
  • Liker
Reaksjoner: EJ
Deler får du kjøpt av alle forhandlere, så det er nok ikke noe hokkus pokkus og hvis du har tid til å finne ut av dette så hvorfor ikke. Greia er at dempere er ganske følsomme greier for forurensning, luft, skade på o-ringer osv og så er det sånn at forhandlere har ikke en pose med dingser tilrettelagt for service som de åpen. De har en sortimentskuff med absolutt alt av slitedeler som en demper består av som de bare plukker av og skifter basert på erfaring og anbefaling fra fabrikk. De har også endel spesialutstyr for montering av o-ringer slik at man ikke risikerer å skade de nye komponentene under montering. Jeg synes at 7-800kr pr demper for denne jobben er ganske rimelig og vel fortjent dempere til 25K.
 
  • Liker
Reaksjoner: Pinhead1974
Hvis det er noen her med erfaring fra å overhale dempere så setter jeg veldig pris på god tips og råd. Jeg tror jeg har funnet de riktige o-ringene og tettingene nå. Akkurat nå er det bare høyden på stempelet i demperen jeg trenger. Mulig jeg må krype til korset og spørre forhandleren der etter dataene, da det er vanskelig å finne verkstedhåndboken til xtrim 900 ace på nett.