ARCTIC CAT Variator røyk

Sveiseblind

Medlem
2 Feb 2023
4
0
Kvænangen
Hei!
Vi bor på en øy og har en gammel artic cat pantera 580efi 96.
Det dukker opp som forventet opp noen småproblemer her og der. Jeg er rimelig fersk/blank når det kommer til å skru scooter så setter pris på om noen kunne hjelpe.
Jeg har nettopp byttet batteri på scooteren da den ikke ladet skikkelig og den begynte å gå dårlig. Prøvde derfor å bytte batteriet siden det var gammelt. Kjørte med den i en dag og alt virket i greit men i går skulle jeg ta en tur å da dukket det samme problemet opp igjen. Den fikk ikke nok kraft til å kjøre, den gikk litt fremover (1m) før den fikk en tendens til å kveles når jeg ga gass.
Men det som skremte meg litt er at når jeg prøvde å kjøre den begynte det å ryke veldig fra variator/clutch. Jeg sjekket reima og den har en liten knekk/sprekk. Det jeg lurer på er om det er vanlig at det ryker kraftig når reima ikke får tak eller om det rett og slett er clutchen (fremste variator) det kommer røyk fra? Tenkte å bytte reim og gjøre reint i dag men er litt redd for å starte å kjøre etterpå i tilfelle det er clutchen som det ryker fra. Setter pris på all hjelp og tips.
Mvh
 
Primæren i seg selv kan ikke lage noe røyk. Det er rett og slett reimsluring og det er slett ikke uvanlig på en gammel variator med kanskje lite eller ingen service.
Alle vektarmer må være hele, fri for slark og gå fritt. Så er det to tre foringer inni der som også må være hele og gå fritt. Fjæra bør byttes etter noen år siden de mister spennet. Kort og godt trenger de vedlikehold, oftest bare en liten rens. Ingenting skal smøres, bare gjøres rent.
 
  • Liker
Reaksjoner: RS
Tusen takk for svar det var til god hjelp. Da skal jeg gjøre reint å se over.👍🏻