Sea doo rxt 260 2015, reading key problem

Karlstrøm

Karlstrøm's garage
21 Des 2010
1.438
1.521
Troms
Noen som har greie på sea doo her?

Har en 2015 rxt 260 som har stått over vinteren, batteriet var flatt når jeg tok den fram. Så har kjøpt nytt batteri og montert, når jeg starter den opp kommer det bare 'reading key' opp i displayet å får bare 3000rpm.

Når jeg skrur den av slukker ikke displayet heller, må bak på batteriet å ta av ene polen før displayet slukker.

Har 2 nøkler til den og får samme meldinga opp på begge.

Funket perfekt før jeg pakket den vekk ifjor.
 
Det er den gamle DESS typen som ikke er kontaktløs? Puss ren kontaktflatene og prøv på nytt.
 
Er ikke særlig kjent med dess systemet, så vet ikke om det er gammel type eller ny type. Men legger ved noen bilder av nøkkelsystemet.
20200627_140603.jpg
20200627_140656.jpg
20200627_140723.jpg
 
Det er den nye typen. Ville bare sjekket tilkoblingen til knotten som nøkkelen sitter på. Høres ut som den ikke får kontakt.
 
Tro om den har mistet "minne" da må den vel programeres på nytt.
 
Lurer også på om minnet er borte.
Hører det klikker en plass når jeg tar nøkkelen inn og ut, så vil tro den har kontakt. Og vannscooteren stopper når jeg drar nøkkelen ut.
 
Brp er flinke til mye, men min can am atv har fått flere nye tenningslås, har hørt om flere "slitte" dess kontrakter, så kan vel konkludere at her er det enda litt arbeid som gjenstår. Får ukjent nøkkel på atvn når det går i stykker. Plukket ned, fullt av irr. Dårlig konstruksjon. Vet ikke om den nye dessen er på samme vis, men den lever jo i et "utrivelig" miljø :)
 
Den gamle DESS nøkkelen til ATV er en universal nøkkel som kodes til hver sykkel. Tenningslåsen fylles med vann og går til faens hvis man lar den stå uten nøkkelen i som jo de fleste gjør. Vannscooteren her har akkurat samme DESS som alle nyere snøscootere etter 2015 fikk. Den bruker aldri å gå til faens. Har veldig liten trua på at ecm blankes, det må være noe annet feil da.
 
Va displayet/instrumentet som var kaputt, mest sannsynlig trukket fukt pga sprekker i glasset.