LYNX Ruller i sekundærvariator

Kalevi

Newbie snowmobiler ;-)
6 Mai 2006
66
11
Meråker
Tja. Dette blir bare en suttertråd ifra min side😅
Kjøpte meg en boondocker 850, 22 modell. Har kjørt under 5 mil med den siden jeg kjøpte (totalt gått 80 mil) Har kjørt rolig og pent (faktisk) og alltid tatt det rolig (for en gangs skyld),når jeg legger den i revers og framover igjen. I går la jeg merke til at innslagsturtallet var høyere enn normalt og når jeg stoppet scooteren så hvinte det i variator reima. Tenkte jeg skulle sjekke hvor høyt den lå i sekundæren. Der ser jeg reima ligger alt for lavt så jeg prøver å justere, men ingenting skjer🤬 Tar av reima og måler bredden(tenkte å montere ny) men ser at bredden er jo samme som på nyreima🤔🤔
Setter på reim og får faan ikke sammen variatoren slik at den blir liggende rett. Nå ligger den ca 8 mm for lavt.
Regner med det er de forbanna rullene i sekundæren som har havarert!? Irriterende da man for første gang har tenkt som så ta nå skal jeg ta det fint og rolig….. Dette er første gangen jeg har tatt ruller på en variator! Blir de bare dårligere og dårligere til å lage deler i dag? Har hatt snøscootere jeg har kjørt både hardt og langt med uten å skifta en del…. Drit!
Fikk heldigvis time hos forhandler så de skulle ta dette på garantien. Men forbanna irriterende samma faan😅 Skjærpings BRP hvis ikke blir det tilbake til Polaris eller Arctic igjen
 
  • Liker
Reaksjoner: Klykken og RS
Ruller i QRS har vært en varm potet i åresvis... I langt over 10år.. Uansett like surt når det sjer. Selv har jeg, bank i bordet, aldri tatt en eneste rulle i sekundær på en QRS på langt over 30000km kjørt, og fordelt på X-antall maskiner. Flaks, mulig det.. Men, har alltid vært "gently" når jeg skifter i fra fwd til rwd på disse maskinene med elektronisk revers. Om man ser på hvordan helix'en ser ut, og ser på hvordan rullene går frem og tilbake ved bytte i fra fwd til rwd og visa versa, så kan man rimelig lett se for seg at det kan være rimelig tøft å være rulle her om man ikke er litt smooth her.

Når det er sagt, så finnes det pdd en del typer ettermarkedsruller som skal være betydelig bedre/sterkere. Det kan jo være et alternativ.

Så får jeg ellers bare ønske deg lykke til, om du skulle bytte tilbake til ett annet merke, NGK, tette sevice intervaller, programvare oppdateringer etc.. :sneaky:
 
  • Liker
Reaksjoner: KennyKoven og Kalevi