Nettopp solgt scooteren, kjøper vil ha tilbake penger

rotax583

Medlem
24 Mar 2015
6
2
Valders
Jeg har solgt en summit 800 2008 mod,kjøpe sum var 69000kr
Informerte kjøper om ulyd i variator, og andre småting som,riper,bulk,osv.. Jeg har ikke noe mekanisk kompetanse til å si så mye mer enn det.
Skrev en salgskontrakt, kjøper godtok denne.
Nå har jeg fått en smørbrødliste av kjøper som blir rimelig dyrt.
jeg har ikke hatt noe problemer med scooteren selv, og er litt usikker på om jeg blir lurt eller om det er kan stemme det selger sier.

kopiert ut fra epost fra kjøper:
verkstedet sier:
Dette er det som må utbedres på scooteren for å få den kjørbar!

Deler:

518327727. S Module (frontramme) 3641,-

518326069. E Module (motor-ramme) 2480,-

417223093. Variatorskive, primær. 3093,-

417223021. Glidere variator. 6 stk 606,-

732401030. O-Ringer variator. 6 stk 84,-

415129409. Justeringsklosse QRS. 300,-

506152293. Foringer styrestamme. 4 stk 468,-

412500200. Startsnor. 68,-

A-Arm, ettermarkedstype. V.Side. 2000,-

505072690. Foringer ski-legg 4 stk 328,-

505072101. Hylse ski-legg 2 stk 274,-

Monteringsdeler. (nagler og skruer) 500,-

Sum deler: 13392,- INKL MVA.

Arbeid: 12 timer. 12585,- INKL MVA.
 
Kjenner ikke begge sider av saken. Men sender man en 7år gammel scooter til forhandler for en full sjekk. Blir det nok ofte ei liste vil jeg tru.
regner med at han besiktiget scooteren, og er klar over at den ikke er ny.
så ville vel ikke betalt så mye uten videre..

Men i prinsippet en gåen variator og muligens en litt skakk front... er vel det på maaange xp'er da dette er svakheter dessverre..
 
  • Haha!!!
Reaksjoner: Christian T
Han kjøpte scooteren usett,førte over penger, bestilte transport fra valdres og til nord. Fikk beskjed om at han ville heve kjøpet om jeg ikke betalte for det som skulle til for at scooteren skulle bli "kjørbar", kjørte scooteren helgen før den ble solgt og hadde ikke noe problemer da.. hadde og noen på visning som så grundig over scooteren og ble ikke nevnt noe med ramme eller annet som var ødelagt da.. jeg er som sagt ikke noen ekspert på scooter tekniske ting, så synes det er litt vanskelig med denne saken..
 

Vedlegg

  • Skjermbilde 2015-03-24 kl. 21.33.11.png
    Skjermbilde 2015-03-24 kl. 21.33.11.png
    1 MB · Sett: 310
Alltid vanskelig det der. Han kan kreve å få hevet kjøpe.
Ville heller kjøpt tilbake scooteren, enn å betale den regninga!
da er det ikke sikkert han vil alikkavæl:p
Kanskje fåreslå en kompensasjon. Men scooteren er ikke ny! Å det kan man ikke forvente..

Lykke til hvertfall:)
 
  • Liker
Reaksjoner: rotax583
Du skriver at det sies(av kjøper/verksted) at dette er ting som må til for å få skuteren kjørbar? Men i samme tid sier du også at du selv kjørte den før den ble sendt uten problemer, vell...? har det skjedd noe med maskinen under transport?
Uansett, du har informert om ulyd i variator, at ting med variator da står på lista over deler er etter min mening bare å stryke rett av.
Hvor spesifikk var du på de slitte delene og bulker, og andre skader?
Selv om du ikke har mekanisk kompetanse, så vet du nok litt om maskinen du eide, og om du stryker det som er helt klart at du har informert om og kanskje kompenserer kjøper litt for resten så vil jeg da tro dere kommer i mål uten å bli uvenner?
Hull i setetrekk, sprekk i deksel osv må du ha vist om å fortalt kjøper om?
 
Men se hva han sier om du heller vil ha scooteren i retur og heve kjøpet. Jeg begynner å skjønne hvorfor man ser så mange "skadefrie" scootere hos høgere for tiden, det er desverre lettere å skrote en scooter en å selge siden det er sinnsykt mange slike saker og desverre så taper som regel selger vist det blir en sak ut av det.
 
Ja, har informert om alt kosmetisk,variator,og det jeg kunne vite om av synelige ting.. så det er ute av verden.
men nå vet jeg ikke hvor mange timer det tar å ordne opp i ramme problemet, eller om det er så ille at det gjør scooteren ikke kjørbar.. som jeg skrev lengre opp så har jeg ikke merket noe feil ved kjøring tidligere,eller hatt uhell som ville bøyd/knekt rammen.. så ble meget overasket av dette..
 
Disse rammene er jo like svak som front rammen på 08 nytro. Dem bøyes eller knekker uten å treffe noe. Slik er det bare men en forhandler vil som regel aldri innrømme dette. Jeg kjører selv med bøyd ramme på min nytro og har ingen problemer med det. Men er rammen knekt så må en nok byttes ja.
 
Solgte akkurat min nytro. Å i salgs kontrakten skrev jeg ned absolutt alt av deler , kjente feil /mangler og at scootern solgtes som den var og at d var en 08mod med turbo og derfor ikke var å regnes som ny, eller orginal. Kontaktet så en kompis som er advokat og har jobbet i forbrukerombudet å han sa en slik kontrakt ville være meget god for min del hvis noe skjedde med maskinen etter salget.

Så tips, skriv skikkelig kontrakt, å få noen kjøper kjenner, eller kjøper selv til å c på maskinen. Men synes også det er litt rart å sende en så gammel maskin inn på verksted for å finne feil, d blir fort veldig dyrt. Men har du nevnt alt dette med forstillingen som er feil på? Virker jo som verkstedet sin vurdering av disse feilene er så store at den ikke e kjørbar. Til den prisen som deler og verksted skal ha, så er jeg ikke i tvil om at jeg hadde hentet scootern tilbake. Fiks d mest markante selv og prøv på nytt salg, med ny å bedre kontrakt.
 
Ville ikke stolt på det der. Har du navnet på forhandler han har taksert den hos? Ser litt tvilsom ut den lista der halve er skrevet på pc men prisene er skrevet får hånd[emoji57]
 
For 69tusen for en 2008 summit så skal den være i utmerket stand. Får jo en 2009-2010 for den prisen. Front ramma er en kjent svakhet på disse. Og det er ikke lett og se/avdekke svakheter uten kunskap om hvor den er svak. Det lureste selger kan gjøre er og få tatt en uavhengig takst på skuteren. Men tipper at den kommer noe bedre ut. Å til sist. Man står utrolig sterk som kjøper vs selger i Norge. Tipper et forlik er veien og gå. Du taper litt. Kjøper taper litt å begge er en erfaring rikere. Sikkert noen her på forumet som har kompetanse for og gi en verdivurdering på skuteren så selger kan se om dette er reelt eller et forsøk på strøken skuter på selgers regning. Står den i nærheten av meg så kan jeg være behjelpelig med og skaffe kvalifiserte folk til jobben.
 
Står Dag sæter,regner med det et Dag på r Jacobsen i Kongsvik? Ring og hør, han har godt rykte på seg og kjent som dyktig mekaniker(, men jeg blir neppe å vise noe av det jeg eier hos dem igjen) .
Har jo en del å si hva som var mål med vurdering, ettersom hull i setetrekk står på lista over ting for å få den kjørbar så er jeg litt i tvil på de andre tingene, du sier jo du har opplyst om bulk og slikt. Om du vil ha en real vurdering fra oss på forumet så må du ut med alt selger har fått av info og bilder fra deg, slik han ble informert.
 
Den dele listen viser jo bare slitedeler, disse må jo byttes nesten hvert år. Og listen som er avbildet kommer nok ikke fra en seriøs forhandler!
 
Før alt vi veit så har han muligens fått kjørt noen km med den selv og har vært litt uheldig med den og kanskje truffet noe og prøver å ta dette under selger sin kappe. Men kjenner ikke begge sider av saken og stiller meg nøytral her :) Men synes det er litt rart at den blir sendt inn for full sjekk når alt er opplyst av deg allerede. Be han om å få en ny lista hvor alt er skrevet på datamaskin og føre inn regnr kmstand å alt på den taksten med underskrift fra den forhandleren :)
 
Vist den er kjøpt utsett vil vel et Forbrukerråd ikke orke å se på saken en gang, med mindre det er noen kontrakt der du gir garanti for at alt er iorden. Hvorfor skal han kreve penger for en feil du informerte han om før salg?

Selger man en bil som snart skal inn på EU kan man ikke sende regningen til tidligere eier.

Be han sende scooteren tilbake å selg den til noen som er mer takknemlige!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Bare en ting som er interessant for saken her, og det er hva som står i kontrakten og salgsannonse, begge deler er juridisk bindende for deg som selger. Det som ikke er nevnt der hjelper det lite om du har nevnt pr telefon. Videre er det viktig å skrive alt som avviker fra salgsannonse i en kontrakt, da annonsen er forpliktende for selger.
Har du en kontrakt som på et eller annet vis tar noe høyde for defekter er du litt på vei.
For øvrig viktig å skille mellom vanlig slitasje og defekter.
Vet dette godt da jeg er et brent barn i denne sammenhengen:(
Lykke til!
 
i kontrakten er det ikke opplyst om bøyd ramme,siden det er noe jeg aldri har hørt om før. men er krysset av for at han kjøper den som den står. det som kjøper kicker på nå, han vil nå ha 15000kr for å få den "kjørbar",han sier han er villig til å ta på seg alt det andre på variator osv men jeg mener den var kjørbar når jeg sendte den oppover.. jeg er jo villig til å møtes på midten men det var ikke aktuelt, siden han mener jeg skal dekke hele regningen.. jeg fikk et par bilder i dag av det han sa var ødelagte motorfester slik at motoren var løs.. som jeg legger ved.. ser jo at det er brudd der men kan ikke forstå at den ene skruen der holder hele motorfestet på plass?
 

Vedlegg

  • Skjermbilde 2015-03-25 kl. 21.11.32.png
    Skjermbilde 2015-03-25 kl. 21.11.32.png
    709,6 KB · Sett: 278
  • Skjermbilde 2015-03-25 kl. 21.12.38.png
    Skjermbilde 2015-03-25 kl. 21.12.38.png
    852 KB · Sett: 274
Er ikke motorfestet som er gåent.
Men e-modulen som som den er festet i.
Motoren er ikke løs pga det bruddet der selv om det ser utrivelig ut.
Har selv kjørt 1 sesong med samme skade her tidligere uten problem.
 
En god handel medfører to fornøyde personer.

Det ser ut til å bli vanskelig her, anbefaler derfor å heve salget, reparere feilene og selge igjen...

Om du tror det blir dyrere å reparere selv, betaler du han ut.

Jeg synes ikke 15 k er mye, sett i forhold til feilene som er påpekt.
 
Vel, hadde jeg kjøpt en slik maskin til 69 k og forventet variator arbeid pluss småting, og fått en maskin hvor samtlige slitedeler var oppbrukt og ramma/strup ødelagt så hadde jeg også vært forbannet. Det er noe dritt å kjøpe utsett, selv prøver jeg å unngå salg av ting utsett da slikt kan skje. Jeg støtter alle over, om han ikke blir fornøyd ut fra dette så hev kjøpet, kjøper har nok en dårlig dag som sitter med dette nå. Han får ikke noe spesielt ut av sesongen som han sikkert håpet og når maskinen er fikset et sesongen over og skuteren er enda mindre verd. Jeg vet ikke hvem kjøperen er, men bor ikke for langt unna Harstad. Vi har fått litt ekstra snø de siste dagene men alt forsvinner fort nå :( håper dere blir enige.
 
  • Liker
Reaksjoner: Krom