GENERELT Nødløsning/løsning på frakt av scooter resten av sesongen?

Eirik Heim

Medlem
9 Apr 2024
10
0
Finnsnes
Hei,

Fartsglad MC entusiast som gikk på et impulskjøp av en brukt Polaris RMK 800 til en meget hyggelig pris fredag som var. Fikk testet den i nærheten av hjemmet mitt og rimelig hekta. Tenkte jeg skulle klare å være rolig til neste sesong, men det går dårlig. Hehe.. er såpass gammel at jeg har scooterlappen med klasse B. Jeg har dog ikke BE eller henger.

Skal ta BE lappen og kjøpe henger. Har en Mercedes GL selv, slik at med B er det ikke annet enn 750 kg uten brems jeg kan trekke nå om jeg skjønner alt rett. Finnes det noen hengere i den klassen som får plass til scooter?
Jeg kan få lånt en Kia Sportage hos noen i familien. Med den sier tilhengerkalkulatoren at jeg kan trekke opptil 1250 totalvekt på henger. Da er det litt større muligheter. Er en brukt 4p 445 exi til salgs ikke så langt unna. Den er selvsagt 1260 i totalvekt… 10 kg. Regner med det hjelper lite så lenge det er for mye. Går det kjapt å nedregistrere en henger til 1250 kg? Da er jeg innafor og det vil ikke ha noe praktisk betydning når jeg har BE og bruker min GL senere disse 10kg. Noe en forhandler kan gjøre kjapt eller er det via kontrolltime og mye krøll hos vegvesenet?

Andre smarte midlertidlig løsninger for å få ut scooterdilla den siste måneden? Tror ikke jeg har noen i familien med en bil med mindre totalvekt og heller ingen pick up.
 
Jeg har denne og en Polaris Nordic Pro 650 med 146-belte. https://www.respotilhenger.no/no/tilhengere/varehengere/7007-p
Sjekk at skibredde på scootern ikke overstiger innvendig bredde på henger.

Ellers, det er en billig henger med manuell tipp. Litt lav bakkarm, så er litt i overkant bratt å få scooteren over denne uten at det er mye snø, men legger et par plank som skiene kjører opp på først så går det.. Frakt går fint bak vår Tesla Y i alle fall. :) Trenger med fordel også superglides i bunn av hengern så ikke styrestålet ødelegger bunnen, samt restene kan benyttes på tvers for friksjon til beltet.
 
Kjør med trekk over scooteren hvis du ikke skaffer en kapellhenger og.

Ellers er det kjøp/salg-grupper på Facebook, finn osv som blr sjekkes ut selvsagt.
 
Mulig en scooter må rygge inn for at det skal være plass til to med 1,85m bredde på kassen. Ellers er jo vekten m/last på hengeren 500kg mer enn 750kg da, hvis det var et issue. :)

Hengeren er nok utvilsomt high-end sammenlignet med den jeg linket til, men forstod det slik at kostnadene skulle holdes lavt og vekta var et issue :)

Her har du en med samme bredde hvor du ser at en scooter må rygge inn (trangt): https://www.tilhengernor.no/4p-touring/
 
Sist redigert:
Okei, jo det er et bedre valg naturligvis. 👌 4p, ÅTM, Lorries og lignende er det jeg har kikket på også, til den dagen behovet blir større og lommeboken inneholder andre ting enn støv. 😄 Ville dog kjøpt brukt fremfor ny, gitt at den var i grei stand.
 
Får tak i denne til en hyggelig pris med kapell. BK PL2736-2B. Noen som har noe å si på den? Passer to scootere, men har også en totallastevekt som er høy om man vil bruke den til annet :) noen tanker? Plutselig fått oppkjøring 24.04 til BE. Så nå blir det kjapt muligheter.
 
Jeg synes to akslet hengere blir for stive til en lett scooter. Med mye last er de gull. Unødvendig komplisert med mange bremser å holde i orden.
 
Jeg synes to akslet hengere blir for stive til en lett scooter. Med mye last er de gull. Unødvendig komplisert med mange bremser å holde i orden.
Enig. Jeg har denne: https://gaupen.no/produkter/varehengere/a1335-t/ med Jaxal topp. Henger på sparebluss:biggrin:. Billigste jeg klarte å finne og ingen grunn til å kjøpe brukt.Har hatt Gaupen tidligere også. Min erfaring er at det er gode hengere sett opp mot pris. Eneste jeg angrer litt på er at jeg ikke kjøpte den som er 186 cm brei, da jeg like etter hengerkjøpet doblet antall skutere:oops: Prisdifferansen var den gang ca 5000 inkl toppen.