POLARIS MHP Garasjetråd

Trur jeg må si jeg er spot on nå med tanke på oppsett av scootern. Etter siste justering av dempere har jeg fått preloaden helt perfekt så nå gjør scootern akkurat det jeg vil den skal til enhver tid. Fikk meg en tur med 39" forstillinga igår og kan ikke si jeg savner 36". Ja 39 er hakket tyngre å kjøre i skog og bratt terreng med men fortsatt ikke tungt eller vanskelig fordeom. T-rex forstillinga blir derfor solgt til @Steile Cato. :)

Med tanke på variatoroppsett er jeg meget fornøyd der også. 140-220 fjær i sekundær funker mye bedre enn 160-240 sort/lilla som alle sverger til. Scootern drar konsekvent 8300-8350 rpm som er spot on det man skal ligge på med SLP pipe. Har også tilnærmet ingen varme i variatorer og backshift ble ikke merkbart påvirket av slakkere fjær. Upshift derimot, virker som scootern jobber lettere og motoren får spinne seg opp raskere enn før.

Har som mange på forumet kanskje har sett fått med seg at jeg har skrevet en god del om variatortuning, og spesiellt oppsett på Axys RMK. Har derfor fått en god del meldinger fra folk som spør om tips og anbefalinger og har fått mye tilbakemeldinger på at mine tips faktisk funker bra. På bakgrunn av det kontaktet jeg SLP og spurte om de ville være villig til å levere mitt oppsett som et kit jeg kan selge til de som ønsker. Og det er de med på! Så om det er noen som ønsker et slikt variatorkit så send meg en PM. De blir å inneholde SLP magnum force vekter, 160-340 primærfjær, 140-220 sekundærfjær og 56-42.36 helix. De blir å koste 3900 kr og bestillt ila mars om det er nok interesse. Om du har pro helix fra før kan du få kjøpe kittet uten helix til en rimeligere pris. :)
received_2203463353251684.jpeg
 
Sist redigert:
Vurderer salg av SKSn da jeg tenker å kjøpe meg bolig. Send PM ved interesse eller mld til 98026980 :)
 
Nån som har et trekk til Axys å selge? Tenkte å hive meg med på Polaris Ridersclub sitt arrangement på riksn i mai og ville hellst unngå å kjøre 1200 km tur-retur med scootern på åpen henger uten å ha trekk på.
 
@Steile Cato kom nok en gang til unsetning, denne gangen ved å låne meg trekket til scootern for helgas tur til riksn.

Har også fått en del variatordeler fra SLP. Tenker å teste noen nye kombinasjoner med fjærer, vekter og helix for å se om jeg kan perfeksjonere oppsettet mitt yttligere for variatorkit jeg kommer til å selge til de om ønsker. Om noen ønsker kit til neste sesong er det bare å sende meg PM så skal jeg bestille en batch med deler til høsten slik at jeg får sendt det til folk i November. Kan fikse oppsett til alle Polaris RMK/SKS 800 CFI modeller fra 2008 og nyere og RMK/SKS 850er. Tenker også jeg kan ta en bestilling med ski fra SLP om noen ønsker. Skal ihvertfall ha til meg selv :)
IMG_20190429_212750.jpg
 
Sesongen avslutta med en super helg på riksen! :) Fikk der testa litt andre kobinasjona i variator. Har tidligere brukt primært 160-340 primærfjær med SLP magnum force vekter med basevekt på 65g vektet til ca 68g og har funket egentlig meget bra. Men merket at på våren med tung snø og når scootern må jobbe tungt så hvis jeg slipper gassen til turtallet kommer ned på mellomregisteret eller lavere og klemmer på igjen så kan den slite med å bygge turtall. Var ingen problem å dra det turtallet jeg skal ha men at den sliter med å gire på mellomregisteret. Virket som om det var for mye vekt i tupp kontra resten av vekta. Og slik SLP vektene er designet er det ikke hensiktsmessig å skru tilbake vektskruene slik man gjør på f.eks. dalton eller cpc vekter. Byttet derfor til vekter med basevekt på 61g og vektet dem like tungt som de andre vektene og fjær til en med 310 i sluttspend for å ta høyde for mindre vekt i tupp men mer jevnt fordelt over lengda på vekta. Dette fungerte over all forventning. Scootern girer merkbart lettere med dette oppsettet og jobber ikke for tungt eller lett av det den burde noen steder i registeret. Oppsettet funker kort sagt akkurat slik det burde og vil være det folk som kjøper variatoroppsett fra meg får. :)

Om det skulle være noen med 850 som vil ha oppsett fra meg så får de vekter med 65g basevekt isteden pga høyere effekt. Hadde også en liten samtale med en kar fra Polaris angående oppsett på 850er. Viser seg hans erfaring med 850 stemmer så og si på en prikk med hva jeg tenker kommer til å funke meget bra å 850ene. Har delene liggense klar i garasjen så må bare finne en 850 jeg kan teste på. Det er egentlig ganske likt 800 oppsettet mitt men med 4g tyngre basevekt på vektene og 2 grader brattere sluttvinkel på helix. Nei ikke pro ride helix, har funnet en annen vinkel jeg sverger til nå men kommer tilbake til hva det er på et senere tidspunkt. ;)

Forøvrig blir scootern tatt en god gjennomgang av ila sommeren og gjort klar til neste sesong. Tenker å bygge SLP sin 2018-style Powerdome topp for å kunne bruke 2018 termostat, men må se hva jeg bestemmer meg for. Blir mest sannsynlig å beholde den en sesong til men har ikke bestemt meg helt enda. Kunne tenkt meg å få tak i 2019 React forstilling med tilhørende dempere da de er kortere enn de jeg har og investere i Raptor triplerate fjærer. Talon M66 belte står også meget høyt på ønskelisten men vi får se hva tiden og økonomien bringer.
59872053_2191658300924966_8254196835262922752_o.jpg
riksn.jpg
60016346_2191658357591627_4614146038255583232_o.jpg
 
Sist redigert:
  • Liker
Reaksjoner: Nyheim, RS og LarsK
Hva kom mohawk ski på i pris? Med alt?

Husker ikke eksakt i farta, men det varierer litt ut ifra farge og til hvilken scooter da monteringsbraketter ikke koster det samme til alle modeller. Send meg en PM men ønsket farge og hvilken scooter du skal ha til så skal jeg sjekke når jeg får tid. :)
 
Da har jeg bestemt meg for å selge denne. Blir tatt full service før salg av polarisverksted.
- Arctix FX decalkit
- NXTLVL vindskjermbag
- SLP torque arm
- Dempere overhalt av Lindback Suspention Service før hver sesong i mitt eie
- Polaris Extreme bakfanger
- Polaris BBA tunellbag og underseteveske kan følge med hvis ønskelig
- SLP variatorkit MHP edition
- Blingfactory vangeforsterkninger
- Forsterkete bukker i understellet
- Kan selges med SLP pipe eller stage 3 hvis ønskelig. Eventuelt fikser jeg hva enn annet fra SLP sitt sortiment som kjøper skulle ønske.
Om det er noe annet utstyr kjøper skulle ønske så fikser jeg det meste :)

Utenom det er scootern i teknisk stand å regne som strøken, kun litt bruksmerker etter skogskjøring. Setter pris til 85 000 kr, men er åpen for bud. Ta kontakt på 98026980 ved interesse :)
 
  • Liker
Reaksjoner: Nyheim
Dårlig deal. Du e jo ikke engang på jobb længer når æ kommer innom og ska ha mæ mat :p

E tilbake til normale vakter igjen og jobber til lengere ute på dagen fra og med mandag :sneaky::sneaky:
 
  • Liker
Reaksjoner: MHP
Hva står på ønskelista til julenissen nå som du skal selge Snow Kingen? :)

Ska kjøre gammle 87-mod Indy 488 jeg har stående bakom sjåen i vinter :p Neida har et FST prosjekt som blir Assault 4takter med 200 hk og hva ellers vet jeg ikke selv enda. Tenkte å selge IQen også ;)
 
  • Liker
Reaksjoner: Nyheim
Har bestemt meg for å vente litt med salg da jeg akkurat har kjøpt bolig og skal vente litt med å se om økonomien tillater noen ny maskin denne sesongen. Blir derfor bygd om fra SLP stage 2 til 3. Har SLP topp med 2018 termostat liggende i garasjen. Dempere skal jeg nok en gang få overhalt hos Lindback Suspention Service. Har også gått til innkjøp av en Team Tied sekundær. Talon M66 belte står høyt på ønskelista.
 
  • Liker
Reaksjoner: Nyheim
Herlig! Bra du holder deg på axys :) Hva er fordelen med Talon belte over OEM? 6-serie beltet er vel et ganske bra belte? Planlegger du noen turer til Riksgrensen i vinter? :D
 
Herlig! Bra du holder deg på axys :) Hva er fordelen med Talon belte over OEM? 6-serie beltet er vel et ganske bra belte? Planlegger du noen turer til Riksgrensen i vinter? :D

Fordelen er at nå kjører jeg på 57 mm peak belte. Over serie 6 skal telon være litt stivere og få litt bedre tak på kompakt føre. Hadde tenkt meg til riksn ja :)
 
Har hatt serie 6 , tallon , challenger extreme og summit 850 3" belte på min pro rmk. Av disse er challenger og summit belte favorittene. + med challenger er jo at det er bare montere. Litt mer jobb med summit belte.
Syns tallon belte ble for tungdrevet desverre
 
  • Liker
Reaksjoner: MHP
Har hatt serie 6 , tallon , challenger extreme og summit 850 3" belte på min pro rmk. Av disse er challenger og summit belte favorittene. + med challenger er jo at det er bare montere. Litt mer jobb med summit belte.
Syns tallon belte ble for tungdrevet desverre

Talon er vel et tyngre belte pga mer kompakt gummiblandin. Ergo stivere belte. Men skal ikke se bort ifra at det kommer et serie 6 belte på om jeg finner et rimelig i grei stand ila nærmeste fremtid. Planlegger uansett å sammen med beltebytte montere avid drivhjul. Hovedpåenget er at jeg vil ha mer fremdrift i løssnø og litt grep på våren så derfor jeg tenkte talon. Har en kompis som har kjørt det i flere sesonger på M8000 og hardcore og er superfornøyd. Har selv prøvd scootern hans og synes ikke det virket særlig tungdrevet. Nå er jo peak som jeg har ganske tungdrevet fra før da.
 
Kjører talon 66.6 på min 15 pro og e nok et av de beste beltan for de forholdan som ofte e i Nord-Norge ! Og e absolutt ikke tungdrevet
 
  • Liker
Reaksjoner: MHP
Kjører talon 66.6 på min 15 pro og e nok et av de beste beltan for de forholdan som ofte e i Nord-Norge ! Og e absolutt ikke tungdrevet

Det jeg også har inntrykk av. Skal jo kjøre Stage 3 kit i vinter også så får litt litt mer krefter å dra belte med uansett. SLP hevder 14 hk over stock/7 hk over stage 2. Om det stemmer skal jeg ikke uttale meg om, men blir morro å teste. Stage 2 var merkbar kvikkere enn stock ihvertfall :)