SKI-DOO Hva bør overhales på rundt 5-6000 km på ski doo 800etec

24 Jan 2023
12
1
Soknedal
Har en 2011 800 etec som er gått rett under 400mil og tenker og få en overhaling hos forhandler til sommeren, vill at så mye som mulig blir gjort dær så jeg slipper heftelser midt på vinteren. Burde veiv sjekkes? Oljepumpe osv?
 
Nye stempel og ringer på 4000km? Jeg spurte forhandleren her og fikk beskjed om å kjøre. Den hadde gått rundt 3000km da. 800 e-tec.
 
Hva slags olje blanding går den på? Går fint å regne ut..Viss den får bedre enn 2% , 1:50 holder den normalt 10-15k...Kommer jo ann på kjøringa..Kan ikke tro du må bytte stempel. Dette var mere et problem på skutere med 1:100 i olje blanding.hmmm. Viss du er ungdom som herjer extremt er jo chassi slitasje mere vanlig, variatorer som får peisingen, motorfester etc ;). Er det mere turkjøring skal tingene holde godt. Står skuter ute i vær,vind og regn? Det er ikke lurt. Vann inntrenging er ikke bra i lengden. Få et godt verksted evt person med god peiling til å gå over skuteren skikkelig å se på slitasjen, bytt det du finner hensiktsmessig..Brukte å ha høy slitasje på forstilling og plast før ...Hadde litt av dette i reseve da...hehehe;)
 
Det er elektronisk oljepumpe på de så ecm regulerer oljemengde etter temperatur, tps, osv. I snitt går de vel på 1:50 men igjen, det varierer etter bruken. For noen er det kanskje 1:30 mens andre opplever 1:70.
 
4000km er alt for tidlig normalt men siden den er fra 2011 og kanskje usikkert om kampanje er gjort hadde jeg gjort det om jeg skulle beholde scooteren flere år.
Om det er utført kampanje arbeid på en snøscooter, så finner vel gjerne forhandler ut av dette ved sjekk av regnr?