Gass til sveising

16 Okt 2012
138
59
Tamokdalen
Regner med mange her sveiser og kanskje bruker gass også, så jeg lurer på hvor får man tak i flasker, gass og påfylling. Holder til i Balsfjord så om det er noen plasser her i troms man kan få tak i dette vil jeg gjerne vite av det
 
Har ikke erfaring selv, bruker kun pinner og det jeg produserer vil nok ikke klassifiseres som sveis :)
Har derfor ikke erfaring med toolfarm.no men de er visst verdig billige og mener dem leverer Tromsø innimellom.
 
hos Eiva Safex Tromsø betaler du 2500,- for ei 10L flaske, da eier du den. Også 1950,- hver gang du skal fylle den. Dette er riktig nok Argon gass, vet ikke hva annen gass koster.
 
  • Liker
Reaksjoner: røyskattainners
Fyller via jobb så vet ikke pris for deg. Tig bruker argon. stål secura 18/ren co2.alu argon og rustfritt/syrefast secura 2.
 
Eik maskin på andselv har. Meine det va 3500kr for ei Eie flaske og ca 1500 for og bytte den.
 
Jula har også argon gass å selge, den største på 8L og 300 bar, men til litt stiv pris.
For meg som bare sveiser litt småting i blant, hvor lenge ca har man ei 8L flaske på 300 bar i forhold til ei på 10-11L men med 200 bar?
Er det snakk om å måtte fare å fylle på flere ganger i året?
 
Hvor lenge kan man sveise på ei 10l flaske? Jeg har også vært på utkikk etter gassflasker, er dritlei flux-tråd.
 
Fyller min 10L flaske ca 2 gang i året. Sveiser også bare litt iblandt. Men bruke å ta småoppdrag for andre så går extra gass da, har sikkert holdt bare å fylle 1 gang pr år vist jeg ikke tok småoppdrag.
 
  • Liker
Reaksjoner: Nyheim
Må bare skifte litt tema, hva har dere av anbefalinger til Tig ac/dc apparat?
Noen erfaringer med de billige som Stamos, Spartus? Osv
Eller er det best å bare gå for ett kjent men dyrt merke?
 
Har bare brukt Esab og det jeg kan si som ofte er problemet med de billige er at HF starteren fjusker. Det betyr at du ofte ikke får startet i gang lysbuen uten å touche emnet med forurensing av emnet som resultat. Ellers er det jo selvsagt mer og bedre funksjoner på de velkjente merkene men akkurat det tror jeg ikke de fleste trenger. En god pulsfunksjon er selvsagt fint å ha for sveising på tynt materiale men man klarer seg også helt fint uten det.
Det var noen som solgte en AC/DC TIG på Finn som var ganske bra visstnok. Innmaten var laget av Hitatchi eller noe sånt og fikk mye skryt ellers på nettet. I utlandet blir den solgt under bla navnet R-tech.
TIPS: Skaff deg gasslinse til pistolen med en gang. Da kan du ha mye større utstikk på wolframmen(som gjør livet lettere for en glad amatør) og du bruker mindre gass. Vinn-Vinn. Delene koster bare noen småtterier men du må vite hvilken pistol du har og kjøpe rett utstyr.
TIPS2: Gå for de tynne wolframelektrodene som 1,2mm for stål/rustfritt. Det er lettere å sveise pent med tynn elektrode på den godstykkelsen man oftest kommer borti på bil/snøscooter.
Til aluminium må du ha tykk elektrode, oftest helt oppe i maks av hva apparatet håndterer.

Dette er bare tips fra en annen glad amatør.