LYNX Dør ut etter litt kjøring

Viggos66

Medlem
Forumsupporter
26 Apr 2019
5
1
Sørreisa
Jeg har en 2010 mod Grand touring 600 sdi adventure som har begynt å tulle. Km 9000
Etter kort tids kjøring, begynner den å fuske. Går på tomgang, men vil ikke gå ved gassppdrag. Hvis jeg stopper motoren og starter igjen, så er alt ok igjen. Feilen kommer igjen etter kort kjøring. Noen som har opplevd dette, å funnet ut hva som var feil?
 
Jeg har byttet filteret som er etter pumpa, renset injektorene, målt pumpetrykket til ca 60psi. Renset og sjekket innsugsgummi og reeds. Renset eksosventilene. Hatt ute å sjekket MAP sensoren, byttet plugger. Fortsatt samme feil. Har målt ladespenning til ca 14,9 v. Mulig dette er for høyt.
Virker som en komponent feiler etter litt kjøring. Stopper scooteren, da nullstilles muligens denne komponenten og alt fungerer som den skal ei lita stund.
 
Ikke byttet dette filteret. Men skal den bare bli ok etter at jeg stopper og starter den med en gang. Hvis filteret er tett, burde den jo fuske med det samme den starter også.
 
Filteret etter pumpa forårsaker som regel ikke dette, filteret nede i pumpe-enheten derimot vil gjerne gjøre det..
Sist jeg selv var med på å bytte et slikt funka scooteren fint noen minutter, så begynte den å slite.. Stoppet vi den noen minutter funka det fint en liten stund igjen, denne perioden ble kortere og kortere for hver gang vi stoppet og startet på nytt.
 
Da skal jeg ta å se om jeg får byttet det. Må jeg ha av tanken, eller kan dette fiskes opp gjennom tanklokket. Slik som på motorsag. Noen som vet dette?
 
Tanken må i allefall bakover en del men sikkert like greit å ta den bort. Du må ut med hele pumpearmaturet.
 
Det varierer fra modell til modell, jeg har byttet på XU chassis med 900ACE, der slipper man å demontere tanken siden man får ut hele pumpearmaturet fremover.
2010 er såpass gammelt at jeg ikke vet noe som helst om den.