GENERELT Bytte til ledpære, trenger jeg motstand?

12 Jan 2006
5.769
1.808
Karasjok
Hei.
Vurderer å bytte pærene i fram og baklys på en 1997 venture 500, til led varianter som bruker mye mindre watt. Kan jeg gjøre det uten noe videre, eller går noe varm? Synes vagt å huske at de som satte på "lennsmannsbryter" på scooterene sine, satte på noe motstand av noe slag, for at noe ikke skal gå varmt?
 
Lite action på forumfronten nå i disse ferietider :)
 
Eneste som går varmt er vel diskusjonen når folk våkner fra sommer dvale, og eneste utfordring med motstand er vel motstanden fra nett trollene ;)
Husk bare at led oppgis noen ganger i " tilsvarende styrke" og ikke reelt forbruk, du må ha "noe" forbruk, derfor mange med "politi bryter " uten motstand må kjøre med f.eks hånd varmere på :) hvorfor bytte til led?
 
Pga at H4 led visstnok skal gi 5000 lumen, og da kan jeg jo sette led bak også. Dessuten har den bare en stator på 175 w og jeg trenger alt jeg kan få, til å varme både håndvarmere til fører og passasjer og til 12v uttak. :) Bytter jeg både foran og bak, kan jeg spare opp til 48w. Da blir nok både batteriet ladet i en fei og passasjerhåndtakene også veldig varme.
 
Gir garantert ikke bedre lys. Har i sommer fjernet alle led pærene jeg hadde på ATVen. Forbanna dritt som bare gjør at det samler seg kondens inne i lampen. Skal man ha LED er skikkelige lys som er lagd som LED det eneste som duger, og da gjerne fra de store gutta som Lazer, Baja Designs, Rigid osv. Ja det koster men forskjellen er enorm.
Har LED i scooteren fra Piaa. Lager ingen problemer der så de har fått være der kun av kulhetshennsyn og det faktum at jeg har skikkelig fjernlys i LED som funker. Nærlysene er helt ok med LED pærer.
 
  • Liker
Reaksjoner: Pinhead1974