Bekledning Monosuit

Troll-Tor

Medlem
31 Mar 2011
13
1
Nordland
Sitter å vurderer Jethwear Freedom eller Klim Ripsa Monosuit.
Jethwear har 20.000 i pusteevne og vannsøyle. Klim har ikke oppgitt sine spec annet enn at det er gore-tex og 100 % vanntett.
Jeg ønsker meg en dress som puster godt da det blir mye "herjing" i skogen.
Noen erfaringer med disse? Noen som har noe å si om de? Gjerne også hva som er negativt.
Prisen på Jethwear er jo kanskje fristende da det er ca 2000 kr i forskjell
 
Sist redigert:
jeg har kjørt med jethwear freedom "skallversjonen" i 3 år nå. ingen slitasje. blir litt våt når man kjører i plaskregn en hel dag, men ellers alltid tørr.
lett å justere varmen med underplagg fra -30 til +10

så helt klart vert 2000kr
 
Er av den oppfatning at Klim har uovertruffen kvalitet i det meste de leverer av klær og sko.. Dog har jeg selv ingen monosuit i fra hverken Jethwear eller Klim. Har, og har hatt diverse klær i fra Klim, som bukser, sko og hansker, og mener at disse produktene er av bedre kvalitet enn en del andre merker jeg har vært innom. Dog synes jeg prisen på Klim sin "værstingdress" på godt over 10.000,- er drøyt uansett.. Der har jeg moderert meg selv og har på 3 sesongen en ski-doo "revy" dress(den rimeligste av ski-doo sine, cae 4600,- veil) som jeg synes er overraskende bra på både slitestyrke og vanntetthet. Det går nesten 3 slike revy dresser på en Klim dress av den dyreste varianten, og det går nesten 2 revy dresser på den dyreste ski-doo Helium dressen.. Er spåpass fornøyd med denne revy dressen at jeg her forleden fant en "gammel ubrukt" i riktig farge, gul/sort på finn som jeg kjøpte for 2000,- å har hengt i boden i opplag frem til den andre er kaputt.

Vel, tenker at prisen gjenspeiler kvaliteten, men om det er verdt både 2 og 3 gangen for en enkelt dress.. Ja si det... :hmm: ;)
 
Ja som sagt Klim sin dress er 1900 kroner dyrere enn Jethwear. 5999,-/7899,- Ellers ser de ganske så fine ut begge 2.
"Askeladden" Det er altså Jethwear Freedom du har ja. Med 20.000 i vannsøyle?
Puster den bra eller blir man fort klam i den?
Mente du at det var verdt 2000 ekstra for en klim dress?


Nå har jo også TOBE sato en dress med påstått 45.000 i vannsøyle, men der er ikke oppgitt pusteevne. Det står at den puster godt
 
Sist redigert:
!"vannsøyle" sier ingen ting om sk "pusteevne". Kun om stoffets evne til å holde vann ute. Jeg er alltid skeptisk til slike plagg, og har etterhvert erfart at jo høyere tall på "vannsøyle" jo klammere blir de. Kroppsvarme = damp = kondens. Kondens er også vann som skal ut den andre veien. Ergo kan ikke stoffet være alt for tett. Det er masse teorier om evaporasjon, overtrykk, undertrykk størrelse på vannmolekyler, osv. Membranet er som regel laminert på innsida av plagget. Så kan en jo gjøre et tankeeksperiment. Laminer Gore Tex f.eks på innsida av et "oljehyre" . Hvor mye "puster" det?
 
Ja som sagt Klim sin dress er 1900 kroner dyrere enn Jethwear. 5999,-/7899,- Ellers ser de ganske så fine ut begge 2.
"Askeladden" Det er altså Jethwear Freedom du har ja. Med 20.000 i vannsøyle?
Puster den bra eller blir man fort klam i den?
Mente du at det var verdt 2000 ekstra for en klim dress?


Nå har jo også TOBE sato en dress med påstått 45.000 i vannsøyle, men der er ikke oppgitt pusteevne. Det står at den puster godt
mere fornøyd en en dress fra klim kan jeg ikke si. har ikke erfaring med klim dress. men bukse hansker ol. klim er overall det beste merket jeg har vært borti, men ut fra prisen og erfaring vil jeg si at jethwear er et veldig bra kjøp!

føler ikke jeg blir fort klam i den. er litt nøye med baselayer også. for få en god varme/ventilasjonseffekt. tenker det er like så viktig som en dyr dress.
klam å svett blir man lett når 3 kompiser på rad står fast å trenger assistanse. syns man kommer tilbake til "normaltemp" ganske kjapt!
 
Sist redigert:
"Gammer'n" Jeg er enig i hva du sier.
Jethwear sin dress har også en pusteevne på 20,000mm g/m² + vannsøyle 20,000mm
Det er nettopp ditt poeng med høy vannsøyle som gjør meg litt skeptisk til den dressen fre TOBE.
45,000mm er mye.

'Tenker jeg prøver den dressen fra JethWear. Mulig jeg bestiller Klim Ripsa også. Det er bytterett på de. :)
 
Høy vannsøyle er et must. Gode luftemuligheter på de riktige plassene er også et must og her er Klim god.
 
  • Liker
Reaksjoner: Troll-Tor
Har to monsuits fra Tobe og begge har vannsøyle på 45000 ! Helt fantastisk gode dressa ! Puste bra og blir ikke våt gjennom ! Har ikke fora dress og lett å justere med klær under i ulike temperatura
 
Jeg kjøre med Klim sin Loscha suit, å den er overlegen alt annet jeg har hatt. Ikke bare holder den deg tørr hele dagen, men den er så behagelig å ha på. Fit and finish er bare helt prima. Ja, den er veldig dyr, men om man tenker å bruke den i flere år, så blir ikke prisen så gal.
En jeg kjører endel med er på sin andre Jethwear dress, å han sier hver gang dagen er over at han skal kjøpe klim neste gang. Da han stort sett er våt, mens jeg er tørr.
Den forrige jethwear dressen hans var så våt når vi sku dra hjem fra Canada, at den gikk i søpla før vi reiste hjem. Nå var den godt brukt da, å såvidte jeg vet har han aldri hatt noen problemer med den, mtp kvaliteten på sømmer og glidelåser etc.
Så jeg vil si alt etter hvilken bruk man har. Om man ikke er av den som er hele dagen i skogen å presser seg gjennomsvett å bader i snø hele dagen, så vil man nok bli vel så fornøyd med en Jethwear dress som en klim dress.
 
Kan jo starte med å bekrefte at dette som @Daltech skriver stemmer på en prikk.
Jethwear holder meg varm og stort sett tørr hele dagen, dette med tørr avhenger litt av føre vel og merke. Ellers kan jeg jo nevne at den er behagelig å ha på, puster greit og kvaliteten er ikke noe å utsette på når man ser på hvor rimelig disse er kontra Klim og Tobe.
Det æ ser som negativt med Jethwear e at det fester seg snø på den å på lange daga blir man til slutt våt igjennom. Derfor skal æ no uten tvil gå over til Klim, da man klart ser tur etter tur når dagen e over at min dress heng det snø fast i å den er våt utvendig pga dette mens kompisen med Klim står der med en snøfri og tørr dress å glise. Dette gjør jo igjen at min Jethwear treng mange timers tørke mens kompisen sin Klim e nesten bare å hive rett i bagen klar for neste tur.

Æ vet i alle fall at neste gang legg æ de ekstra kronan i en Klim.
 
Sist redigert:
  • Liker
Reaksjoner: Troll-Tor
Det ser jo ut til at de fleste som har erfaring med Klim sine produkter, er stort sett av samme oppfatning som meg.. Det virker som om Klim er "top notch" når det kommer til kvalitet på scooter bekledning. :thumb: