YAMAHA Bakre demper Sr viper xtx LE 141?

KristianL

Medlem
7 Feb 2019
8
0
Telemark
Hei,

Har en 15mod Sr Viper XTX LE 141 hvor det virker som om demperen bak skulle hatt litt mer luft, men får ikke pumpet den opp mer. Den klarer så vidt å bli stående "på topp" når jeg løfter den opp, men synker fort noen cm. Eller er dette normalt? Hvordan er deres? Har ikke justert på gjengene til fjæra, kan begynne med det selvsagt.

Mvh
Kristian
 

smaug1

Scooterfanatiker
Medlem av ledelsen
FORUMSUPPORTER
7 Apr 2013
5.085
3.317
Level
2
Tildelinger
9
Kunes
Er det Fox float dempere bak på denne da? Hvor høyt trykk er det du får pumpet i demperen? Er det luftlekkasje på demperen?
At scooteren ikke står helt på topp er normalt og ofte slik det skal være. Det normale er at scooteren siger et par cm sammen av egen vekt og noen cm til når fører setter seg på den.
 

KristianL

Medlem
7 Feb 2019
8
0
Telemark
Hei,
Ja det er fox float demper bak. Skal sjekke hvor mye jeg får pumpet når jeg kommer hjem idag. Kjørte innom Yamaha i Rauland i fjor, men de klarte ikke pumpe den opp noe mer. Grunnen til at jeg kjørte innom der var fordi jeg har satt på sete bak og subbet fort i belte med to på. Etter at de prøvde å pumpe den opp syns jeg igrunn den ble enda mer "slapp". Tar av setet igjen denne vinteren. Dro den frem i går og byttet olje, så straks klar nå. Bare kjedelig at den virker så slapp bak. Setter jeg meg oppå og går av igjen så blir den der nede.. Merkelig.
 

smaug1

Scooterfanatiker
Medlem av ledelsen
FORUMSUPPORTER
7 Apr 2013
5.085
3.317
Level
2
Tildelinger
9
Kunes
Da er det nok på tide at demper blir overhalt enkelt og greit. Det er noe som bør gjøres med jevne mellomrom uansett men det er alltid lurt å ikke vente så lenge at demperen er helt kaputt. Lever inn til forhandler eller til noen andre som kan overhale Fox dempere. Koster ofte rundt 800kr pr demper pluss evt deler.