ARCTIC CAT Arctic-Cat XF 8000 2014 oljetype

RyanPolaren

Medlem
4 Okt 2019
5
0
Buskerud
Kjøpte nylig en Arctic-cat XF 8000 LTD HC 2014 modell, så spurte jeg hva slags 2-takts olje jeg burde bruke, og da fikk jeg til svar at APV oljen er best på grunn av at eksosventilen kan tette seg, og må derfor rense ventilen.
Men spurte en forhandler i nærheten om de hadde APV olje, og det hadde de ikke, men de hadde XPS olje. Han jeg pratet med sa den funket helt greit, så er bare litt usikker på hva jeg skal kjøpe.

Blir det noe problem hvis jeg bruker XPS oljen?
 
Xps oljen er ment for ski doo, mens apv er ment for arctic cat. Om xps kan brukes er jeg litt usikker på.
 
  • Liker
Reaksjoner: RyanPolaren
Ja det va det jeg lurte på for han jeg kjøpte skuteren sa at APV var best for da slapp man å rense eksosventil. Men en annen sa at XPS oljen funket siden jeg ikke hadde C-tec 2 motoren. Men tror jeg holder meg til APV olje
 
Det er nåkk best å fylle på det samme som har vært på oljetnken værtfall, det er nåkk mulig å bytte til en annen olje, men da ville jeg tømt tanken for oljen som er på å så fylt på ny.
 
  • Liker
Reaksjoner: RyanPolaren
Ja jeg får kanskje tømme tanken, også fylle på apv olje i tilfelle. Skal se hvor mye som er igjen i tanken.
Takk for hjelpen.
 
Oljer kan helt fint mikses men om XPS fungerer like godt som APV er det nok mer viskositeten som bestemmer. Oljepumpen er gjerne justert utfra hvordan viskositeten på oljen er. Ellers er XPS oljen en veldig god olje som helt sikkert kan brukes på en AC.
 
  • Liker
Reaksjoner: RyanPolaren og RS
Er vel ikke lett å justere viskositeten uten rette verktøy.
Men blir det ikke problemer med at eksosventilen kan tette seg hvis man bruker annen olje? Eller skjer det utifra hvordan viskositeten er justert?
Tror jeg like greit holder meg til APV olje, men har ingen forhandlere i nærheten så må kjøpe fra nettet. :/
 
Soting på eksosventilene er bare et spørsmål om riktig oljemengde og en olje som ikke soter i utgangspunktet. Rotax har hatt eksosventiler siden 80-tallet så sånnsett kan du trygt bruke XPS. Justeringen er ikke mer avansert enn at man følger med forbruk av olje og justerer deretter.
 
  • Liker
Reaksjoner: RyanPolaren