plast belegg for å bruke i tilhenger?

Travis

Medlem
22 Feb 2012
525
61
Ofoten
hva kan jeg bruke i bunn av tilhenger for å ikke ripe opp dørken med styreståle?

noen gode tips?
 
Styreståla under skiene tar jo det aller meste da, uansett hva du legger der.. Gummi funker jo på et vis, men da får du stor friksjon der. En plate med vannfast kryssfiner tror jeg at jeg hadde gått for, og bare bytta den når stålet har gnagd på hull i plata... :hmm:
 
Har tenkt og skjære spiler av et hardt treslag dom Eik, og legge de med 2 cm mellomrom. Da tenker jeg at stålet legger seg i mellom spora plasten glir oppå trespilene. 3x3 cm spiler og 3 cm mellom de ser jeg for meg bør funke.

Noe som har prøvd det?
 
Så lenge styreståla går i mellom to planker som ligger parallellt å hviler på bare plastskia, så kan du jo for så vidt bare bruke vanlige impregnerte terrassebord.. Av treverk kan man jo lage det aller meste, et fantastisk materiale!
 
  • Liker
Reaksjoner: håpløs
Anbefaler superglides som @aomli snakker i, har det selv i min henger.
scooteren flytter seg ikke en mm i sidelengs i hengeren :thumb: å jeg sikrer aldri scooteren når den står alene.
kjøpte 2 pakker til min henger som er 366 lang.
Har 4 plater som jeg monterer om vinteren som jeg har på lemmen.
så da veit du sånn ca hva du trenger vist du går for superglides ;)

787DC147-A428-4000-A942-2F89E5DB20BD_zpsmcgvx5wo.jpg~original
 
Seriøst? Hadde aldri turt å kjøre uten skuteren sikra, er jo galskap :p Men hengeren var flott :)
 
Seriøst? Hadde aldri turt å kjøre uten skuteren sikra, er jo galskap :p Men hengeren var flott :)
rører seg ikke i det helle tatt med hånd brekket på ;) men hadde selvfølgelig ikke gjort det vist det ikke var for at hengeren var lukket :p Han onkel blå og han statens vegvesen hadde nok ikke blitt så bli hadde dem vist det :p
 
rører seg ikke i det helle tatt med hånd brekket på ;) men hadde selvfølgelig ikke gjort det vist det ikke var for at hengeren var lukket :p Han onkel blå og han statens vegvesen hadde nok ikke blitt så bli hadde dem vist det :p
Ikke før den dagen du virkelig må bråbremse eller er så uheldig og får en fronkollisjon og skuteren kommer gjennom kapellet og moser halve bilen din :p ELLER enda verre, du får skrens på hengeren av unnamanøver, skuteren flyr til siden og henger og hele dritten velter og treffer møtende bil. Akkurat de tinga der forstår jeg hvorfor onkel blå er hissige på.. :)
 
  • Liker
Reaksjoner: lloydsb og hans91
Ikke før den dagen du virkelig må bråbremse eller er så uheldig og får en fronkollisjon og skuteren kommer gjennom kapellet og moser halve bilen din :p ELLER enda verre, du får skrens på hengeren av unnamanøver, skuteren flyr til siden og henger og hele dritten velter og treffer møtende bil. Akkurat de tinga der forstår jeg hvorfor onkel blå er hissige på.. :)
hva no djevelsk hvor snusfornuftig du var ;) ja ser poenget i det, men de gangene jeg skal flytte scooteren noen mil her i område der det bare er små soner som 50-60 så orker jeg ikke å sikre den, da tar latskapen overhånd og det er om å gjøre å komme seg fra A til B fortest mulig :p Men nok Off topic. tråd starter får bare slette den her diskusjon vist han ikke syns den passer.
 
Hehe ja er vel kanskje det, men når det går utover sikkerheten til andre enn deg selv så syns jeg det blir litt dumt. Nok om det ja. Invister i superclamps også :)
 
blir nok å gå for lekte i bunn av henger. billig og bra løsning :)
gidder ikke bruke 1000,- på nå plast skinner. blir heller bensin og olje for de pengene :D
 
  • Liker
Reaksjoner: håpløs
Så en kar inne på forumet som brukte lekter 48x48mm som plasten av skian sklei oppå, så kjølen å styreståle e i luften under! superidee! :thumb:
 
Bruker plast fliser fra garasjegulv.no, funka over all forventning! Bruker hengeren konstant hele året, 3 året nå, fortsatt bra gulv :)
 
  • Liker
Reaksjoner: Travis
Regner med du har festa de på et vis??? Lim?? Skruer???
Brukte garasjefliser fra garasjegulv - som forøvrig virket som en kar som knapt kunne bli brydd med å selge meg gulv. Ikke kunne han legge 2 forskjellige fliser ved siden av hverandre og ta ett bilde - det tapte han penger på....Å siden jeg holder til i Nord så var det nesten ikke vits å sende noe nordover. Det finnes flere leverandører av slikt og er man ikke hengt opp i å ha noen farger som matcher ett eller annet så kan nok plastflisene til både Jula og Biltema brukes.

Flisene skal IKKE limes. Jeg monterte mine i vinter med det resultat at gulvet stod med stor kul på seg når det blei +32´C pga at flisene har utvidet seg. Petimeter som jeg er så kappet jeg dem til "snug fit" slik at det ikke var noe gliper. Plukket ned endeflisene (mot vegg og sidene) og kappet dem 3-4mm på nytt i sommer. Mine er kun festet med noen få skruer der hvor bakluken er festet, ellers "flyter gulvet".

Jeg valgte tette fliser da jeg ville lett kunne kosta bort snø og dritt osv. Det vannet som evt legger seg under fjernes ved å tippe hengeren litt, sette på varmen og så har jeg montert 2-3 bunnplugger i messing som er frest ned i de orginale vannfaste bunnplatene slik at de er flush med platene.

Hadde superglides (på min tidligere henger) men fant ut at det for min nye henger kostet nesten det samme som å kjøpe fliser. Da har man beskyttet HELE gulvet og ikke bare de stripene hvor glidsene er montert. Syntes forøvrig superglides var no herk da resten av hengeren blei seende ut som ett dass.

Superclamp er montert og jeg er helt enig med enkelte her - det å kjøre med usikret maskin bak i hengeren er fy fy!!!

Lykke til.
IMG_2962.jpg
IMG_2963.jpg
IMG_2972.jpg
IMG_2974.jpg
 
Sist redigert:
  • Liker
Reaksjoner: 4 brukere
Så jo prima ut, men det vil vel neppe funke på en åpen henger....
Ca pris pr m2????

Har altid hatt henger med kapell så vet ikke hvordan dette vil fungere uten "tak". Priser varierer fra hvor du handler. Jula og Biltema har jo helt andre priser enn de som selger "garasjegulv".
Jula tar 140kr/m2 https://www.jula.no/catalog/hage/utemiljo/gulvplater-og-ryer/gulvplater/gulvplater-374036/
Biltema 160kr/m2 https://www.biltema.no/fritid/hage/gulvfliser/gulvfliser-1-m2-2000039840
Mine ligger på nesten 300kr/m2 .......

Jeg fant mange flere leverandører når jeg dreiv å sjekket dette opp men ser at jeg ikke lagret disse. Men bruk litt tid på Mr.Google så finner du flere alternativer :)

Edit: Ett kjapt søk
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=70745181

http://www.autodeck.no

https://www.europris.no/gulvfliser-6-pk-30x30-cm-morkgra-176087.html

http://www.smartdeck.no

https://www.clasohlson.com/no/b/Fritid/Utemiljø/Gulvfliser-og-heller
 
Sist redigert:
Vannvittig lekkert! Men hvor godt holder gulvet seg når du har kjørt av og på noen ganger?

Det holder veldig godt vil jeg si. Det er noen få striper i plasten men det må man jo regne med - det er jo liksom derfor man har dem. Jeg kan ta noen bilder å legge opp, når været her nord har løyet litt. Det regner jo horisontalt her nå og man hæler seg ikke utenfor dørstokken.

Ellers er jeg veldig fornøyd med bare å legge ned baklem, kjør inn og så kan sitte å skifte klær osv inne i en tør og grei henger. Med superclamps så er doningen på plass på 2 minutter. Jeg brukte samme fliser som kjørebane på bakluken og det er vel de som har fått det største ripene.

Kunne tenkt meg en eller annen form for varme i hengeren (den er isolert) men det skal vistnok koste veldig mye så det får bli med en liten varmovn som kobles til når man er kommet hjem.
 
Jeg har en propan ovn til lavvoen, vurderer å lage meg en pipeløsning i skaphengeren før å kunne bruke den. 7.5 kw mener jeg den er :) viktig med flerbruks ting :)