Vintertelt, bo ute?

Sunvang

Moderator
Medlem av ledelsen
1 Feb 2009
7.736
3.965
Telemark
Har i et par år hatt lyst til og kjøpe et produkt som kan brukes som en liten hytte på fjellet, tenker att den skal kunne settes opp i begynnelsen av sesongen, og stå ute til vinteren er over og tas ned da. Transport med snøscooter.

Ønsker att den skal vere vinter og vær bestandig, ha mulighet til og kunne ha ovn inni, soveplass til minst 3-4 personer og ikke for lite lagringsplass. Har sett på divere lavvo og militær telt, men ingen i nærheten med erfaring på de.

Noen som har noe erfaring over hva som fungerer? Er villig til og legge endel penger i det, om det er bra.
 
Venor gamme er et alternativ, har dessverre ikke erfaring med det her produktet selv, men har en kjenning som har ei sånn gamme og skryter av den, den koster en god slant penger, men trur det er et godt alternativ om man skal være litt lengre på fjellet
 
Venor vil nok være midt i blinken ! Folk som har det på fjellet her oppe hele vinteren. Har også telt og ovn. Men noe mindre en dine spesifikasjoner. Kan også anbefale en bra gassovn. Kjøpes på motorstore.no
 
Har sett på Venor, og de ser veldig bra ut. Men syns prisen blir noe høy iforhold til hva en får med tanke på størrelse og innhold.

Et raskt overslag så havnet jeg på ca.30.000,- for 8-10 manns gamme med innerduk, gulv, og to vindu. Så må en kjøpe ovn itilegg. Hadde håpet og komme under totalt 20.000,- om det skulle blir aktuelt.
 
Tror du sliter litt med å finne et like godt alternativ til venorgammen. Et lagtelt er greit å bo i men de kan ikke stå ute en vinter uten mye ettersyn. Snøen vil trykke sammen hele greia til slutt. Hvit venorgamme er lyst og trivelig å bo i. Tåler MYE vind og snø. Anbefaler ikke gass ovn. H45 multifuel er rimelig og skal fungere fint. Flere selger de på finn.
 
Du kan jo være heldig å få kjøpt en pent brukt venor gamme på fb eller finn.no for en litt snillere pris en ka dem koster ny, gjelder bare å ha is i magen
 
Reisatelt er ganske bra alternativ til Venor gamme. Vi har et 10-manns reisatelt med innerduk som vi setter opp sånn i begynnelse av Mars og står på fjellet ut sesongen. Tidligere har svigers brukt parafinovn men nå gått over til gassovn.

Stangen i midten av teltet stjeler litt gulvplass, men med 10-manns utgaven så har 4 stykker ganske god plass. I fjor sov vi faktisk 7 stykker (4 barn) ei helg i teltet, det var litt trangt men det gikk greit. Var vell ned mot -30 ei helg vi sov der i fjor, da var det grei å kunne senke innerduken slik at det ble mindre å holde varmt.
 
Har selv snegir popup telt, isolert gulv, overtrekk og komplett gassovn kom på ca 10 000kr. Sovet der i -25. Ovn på lity over minimum
 
Jeg kan varmt anbefale gamme eller lavvu fra http://www.favros.no/
ikke la deg lure av hjemme siden. Produktene er proff kvalitet selv om nettsiden ikke er det. Det er en å samme mann som syr, lager ramme verk etc.
På gammene til favros er det ikke skru / vingmutter forbindelser på ramme verket, men alt er produsert med klikklås løsning på alle skjøter.
Innerduk gir mye ekstra isolasjon. Ikke en må ha sak, men gir mer komfor. Om du ikke ligger på høyfjellet i lave temper så berges du fint uten innerduk med en god ovn.
FB side https://www.facebook.com/Favros-200546786817742/

Jeg har en Hunter multifuel til overs om du trenger ovn. Disse varmer veldig godt.




Han kan levere i forskjellige farger, størrelser etc. Alt etter hva behovet er.
Ei som nylig fikk overlevert en gamma i ROSA farge fra favros, så det meste er mulig.
""
 
Tror jeg tørr å vedde på at noe særlig bedre enn forvarets multifuel får du ikke.
 
Tror jeg tørr å vedde på at noe særlig bedre enn forvarets multifuel får du ikke.
Nei du har nok rett i det. Var å så på gassovnen idag, det så veldig spinkelt ut. Redd det fort blir ødelagt under transport i motsetning til multifuelen som mest sannsynlig tåler å bli rygget over:D grunnen til at jeg ønsker å bytte er pga jeg er redd at jeg ikke får taki parafin om et par år. Men pratet med en som sa at man kan blande inn 40 % bensin i diesel, da slipper du så mye sot, så blir å gjøre det :thumb:
 
Bare til info så kjøpte vi en sånn hytte parafin ovn i fjor, og da ble dette med parafin tatt opp.

Vi ble lovet at parafin til slike ovner skulle fortsette å være lovlig, da det er mange hytter som har dette til oppvarmin og til lamper. Den blir sikkert dyrere med årene, men den skulle være tilgjengelig. Er vel kun di store som man bruker på hus som skal bort slik jeg forstår det.

Sjekk denne linken.

https://www.dn.no/privatokonomi/hyt...en-strom-far-unntak-fra-oljeforbud/2-1-104425
 
  • Liker
Reaksjoner: 1 bruker
Hei, kaprer denne tråden litt. Noen av dere som har erfaring med gassovnen som selges på motorstore http://www.motorstore.no/produkt/komplett-gass-ovn-76kw-med-3-pipe-og-regulator-kit/?v=c2f3f489a005 Har idag forsvarets multifuel ovn, men har lyst å prøve gass. Har en 8-10 manns venor gamme. Hvor varmt holder man det med en gassovn på 7,2 kW? Er vel den effekten multifuelen har på tomgang..

Hei. Har en sånn sjøl. Å nesten alle her oppe har en sånn nu. Fytti får en bra ovn. Varmer vannvittig og er lett. Ingen søl og shit me parafin. Fyrer som regfl bare på en bluss på minimum. Fin å lage mat på også.

Vis du er redd får transport har npen laget en fin kasse som e splitta på tvers. Da bruker du kassa til frakt og under bruk blir den varmeskjold. Ske se om æ finn bilda
 
  • Liker
Reaksjoner: 1 bruker