Valg 2017

En tråd i 'YMSE' startet av Wd40, 12 Aug 2017.

 1. Er veldig enig med deg, men sier bare det er mulig og bo i griseskrente strøk, om viljen er stor nok.


  Med å stemme på SP så er det AP som får makta, og det er uaktuelt i mitt syn. Hadde SP sammarbeidet med andre, så hadde eg stemt de på dagen. Men AP sittende i regjering er uaktuelt.
   
  • Enig Enig x 2
  • Liker Liker x 1
 2. Da blir det ikke problemer med løyper fra min side :p nei tror ikke du får rett med det første :)
   
  • Liker Liker x 1
 3. Jeg sitter i kommunestyret her jeg bor... For en tverrpolitisk bygdeliste.. ;) Hele årsaken for det er i grunn politisk og administrativ innavl i kommunen! Ikke alltid bra å være liten, selv om de fleste kjenner hverandre..............
   
  • Liker Liker x 1
 4. Noen virkelig fine folk der, den venstrefløyen. Levebrødet sitt skal de ha av naboens skatt, og man skal ikke få komme seg ut i naturen med mindre man går på ski.
   
 5. Det alle må forstå er at Norge har ikke mangel av penger. AP vil ha det til at hvis skattene øker med 15 milliarder så får vi det "15 milliarder bedre". Det alle minste problemet Norge har er penger. Det har vi mer enn nok av. Det vi har manglet er vilje og evne til å bruke pengene fornuftig....inntil for 4 år siden. Den sittende regjering har visst vilje og evne til å bruke de pengene som faktisk er der...og alltid har vært der fordi de tørr å gjøre noe selv om det kanskje ikke alltid er populært eller til og med lurt. Norge har i maaaaange år lidet under handlingsvegring. Alle skal ha et ord i saken, alle skal taes hensyn til, alt skal utredes og til slutt blir det ikke gjort noe. Noen må skjære igjennom å si. Slik skal det være, ferdig snakket fordi jeg sier det og heller ta ansvaret hvis det går helt til helvete. Man kan si mye om FrP men de er ganske ærlig på det de ikke får til eller driter seg ut på. Hvis man hører litt på Siv og co på TV så kan man legge merke til at de sier at vi prøvde men fikk det ikke til fordi de ikke var mulig av eller annen grunn. En ærlig sak synes jeg. Et eksempel var bomveisaken. De klarte ikke å holde det de lovte. De hadde ikke flertallet for det men de gikk all-in og tapte den interne striden men gud bedre hvor mye det likevel har skjedd på veifronten.
  Og så må man også se på statsrådene de forskjellige partiene har tilgjengelig, de personlige ressursene som partiene har. Kan noen med hånden på hjerte si at dagens regjering ikke har kanskje tidenes beste statsråder som faktisk kan sakene sine? Vi har en samferdselsminister som til og med har kl.B føreskort og tatt seg tid til å kjøre på veiene våre fra Kirkenes til Oslo, en finansminister som har finansutdannelse for å ikke snakke om Listhaug som har tatt et megarøsk overalt hun har hatt statsrådstilling? Ingen klarte å sette reindriftsnæringen på plass enn Listhaug som rett og slett ga faen i å ikke tråkke i salaten og sa at sånn her skal det være, ferdig snakket og se hvor den næringen er i dag.
  Det hjelper utrolig lite med et flott partiprogram hvis du ikke har de menneskelige ressursene til å gjennomføre det som står i partiblekka.

  Det positive med et parti som MDG er at man før en mer tydelig polarisering av partier i Norge. Alt blir ikke så forbanna likt og det er lettere å få fram en mer tydelig debatt om forskjellige saker. Foruten innvandring er det vanskelig å få lokke fram noen skikkelig standpunkt fra de forskjellige partiene, før MDG kom på banen. MDG er ganske ærlig på det de mener selv om jeg synes det er helt borti hel**** noe som igjen setter de andre partiene mer til veggs. De må faktisk ta et standpunkt og enten gjøre seg mer eller mindre populær blandt velgere. Bra!

  Angående sentralisering tror jeg at det er noe vi må innse vil komme mer og mer. Det sier seg selv at kommuneadministrasjonen må ned. Grunnen til at vi har hatt det sånn som vi har hatt det er kort og godt vår oljeformue. Vi har hatt råd til det. Ingen andre land vi kan sammenligne oss med har samme topptunge administrasjon. Når en kommune har over 10% av sine beboere jobbende i kommunen sier det seg selv at det er ikke liv laga. Vi kan ikke klippe håret til hverandre i all evighet. Det Erna gjør er å se i krystallkula og ser at oljeeventyret er nedadgående noen den jo bevisst er. Hvis vi venter med slike reformer til den dagen vi er helt nødt ville det være svært tungt for mange. Nå gjøres det kontrollert og i "vårt" tempo.
  Sverige har for mange tiår siden lagt ned bygdesverige helt bevist fordi de innså at de rett og slett ikke har råd til det. Nå tror jeg ikke Norge kommer til å oppleve sammen skjebne pga de ressursene som tross alt er ute i distriktene. Vi er heldige sånn sett. Det skapes mye ute i distriktet men likevel kan ikke alle ha akkurat den samme tjenestetilbudet. Ting må samles til større enheter for å bli mer ressurskonservativ. Kanskje kan vi holde på slik vi gjør nå i vår levetid uten å merke noe nevneverdig til det men neste generasjon vil da få en enda større jobb foran seg.
  Gjøres alt perfekt? Selvsagt ikke men det gjøres noe, noen tørr å gjøre noe i allefall så får historien si hvordan det går.
   
  • Liker Liker x 1
 6. FrP er åpen for å oppgradere løypenettet kraftig, og muligens gi fri kjøring enkelte steder. Selvfølgelig er mye opp til kommunene.
  Uansett så vet dere hva dere skal stemme :)
   
  • Liker Liker x 1
 7. Æ stemme ikke, dem alle lyger å prater jåss, å er bedrevitere!
  Å det nytter ikke, liksom frp sku gi oss løyper hvis dem kom til makta, det som skjedde var at dem fikk makt, og det aldri har vært så mye kontroller før, det dem også sa, var at arbeiderpartiet var et avgifts parti, og at ap, beskatta drivstoff alt for mye, og og hvis dem kom til makta, så sku bensin bli billig, å hva skjedde hær
  Ja, det som skjedde var at bensin aldri har vært så dyr før!

  Dette er bare 2småe eksempler på løgn, å pissprat, å hva er liksom demokrati i en såkalt samarbeids regjering.
  Nei de dær politikeran kan bare styee å kuke så mye dem vil, ingen får min stemme
  (Håper ingen starter en politisk diskusjon med meg hær, for jeg kommer ikke til å svare, pga 0-interesse for dette skuespillet)

  Å bare for å ha det sagt, kommer ikke flere løyper, eller såkalte friområdér

  Over å ut fra meg, lykke til i det såkalte valget
   
 8. Deltar man ikke ved valget skal man kort sagt holde kjeft om politikk de neste 4 årene. Beklager ordlyden, men jeg har vanskelig med å ta alvorlig de som kritiserer systemet og så nekter å stille opp på valgdagen for å gjøre sin borgerplikt.
   
  • Enig Enig x 2
 9. Leste litt på saken hva partiene svarte til scooterreltaterte saker. Der var AP ikke så negative som man skulle tro, men kan man tro på dette? Aldri!
   
 10. Når denne tråden først sporet av, så vil jeg gjerne si at man ikke bør stemme et parti som plutselig utbryter at vi skal ta så og så mange innvandrere, 10000 var det vel sist, og det kom mange flere. De koster jo milliarder på milliarder, da nytter det ikke å prøve å spare inn på kommuneadministrasjon og div. annet og lignende for å kunne dekke dette inn igjen...
   
 11. I dag gjelder det, samme hva du stemmer på, så stem på et parti som er positiv til scooter!
   

Del denne siden