SKI-DOO Tråden om BUDS, programmer og løsninger for "folket".(candoo o.l)

EJ

Administrator
Medlem av ledelsen
16 Okt 2010
4.621
1.497
Troms
Er en tid siden det ble mulig for folk flest å kjøpe software/hardware for å justere/feilsøke mpem(med fler). Disse er mulige å få kjøpt for noen tusenlapper, men står litt lite konkret rundt på nettet om disse. Tenker derfor det er på tide å starte en tråd for å dele erfaringer og informasjon i et norsk forum.

For de som ikke er klar over det, er BUDS diagnosesystemet til BRP. "Koden" i systemet ble knekt for noen år tilbake, og har gjort det mulig for folk å utvikle egen programvare/maskinvare for å stille diagnoser og gjøre endringer som å programere nøkler, endre tenning, lese koder mm.
Det ser også ut til å være noen delte meninger om enkelte funksjoner, men jeg har ikke klarhet i hva det dreier seg om.

Det jeg har lest mest om til nå heter Candoo pro, og er også mulig å benytte på yamaha og kawazaki maskiner. www.candoopro.com har noe informasjon om produktet sitt, men kunne ønske litt mer konkret erfaring.

Det finnes vidreselgere i sverige, og for 4000 svenske får man kjøpt "hjemmeutgaven", denne er begrenset til 4 maskiner. Den "låser seg" opp mot vin/hin nummer, og man kan kjøpe lisenser for ekstra skutere for ca 40 usd pr maskin.

Ut fra det jeg har lest, er ikke støtte for E-tec helt ferdig utviklet, men skal vist være "snart ferdig" så kan hende de er i mål. Ellers skal dette "kunne brukes" på skutere fra 98 og oppover.

Det er altså mulig å:
% Justere tenning innenfor 8 gitte "grenser".
% Resette TPS
% Programere nøkler(kanskje deaktivere dess på noen maskiner)
% Lese feilkoder.
% Endre "servicedata"

Hva mer?

Det går ikke:
%Legge inn ny "flash".

Alle som er bekymret for at nå kan skutrene stjeles, oppfordres til å starte en egen tråd om det. Jeg håper folk med kunnskaper og erfaringer kan korrigere meg på det jeg måtte ha skrevet feil, og helst komme med egene erfaringer og informasjon om systemet.
 
  • Liker
Reaksjoner: Krattfinn og Sunvang
Bra det kommer slikt i scooter verden også, gjer det mykje enklare og billigare og feilsøke og løse problem.

Håper dette kjem til polaris også.
 
Vurderer selv innkløp, men håper noen kan komme med litt mer info og erfaringer :)
 
Hvor kan man kjøpe dette. satt nettop å søkte rundt for å se om jeg kunne finne noe lignenede, så dukket denne tråden opp.;)

Jeg har plan om å sette inn en 600 eller 800 motor i en mxz 440, da kan vell dette systemet være greit. har jo hørt en del om tenningsfeil og diverse feilkoder når folk bygger om.

Noen som har erfaringer!!!:)
 
Det finnes leverandører i sverige, se på hjemmesiden demmes så finner du link.
Ser frem til at du deler erfaringer hvis du kjøper :) kommer nok godt med, da du kan justere tenning osv.
 
  • Liker
Reaksjoner: drevi
Drar denne opp, i håp om litt mer aktivitet nå i "sesongen" :)
 
Ser nå at candoo fungerer på alt med elektronikk fra 98 og opp inkl e-tec. Hadde vært morro om det også fungere på Can-Am atv'er. Noen som har info om det?
 
Ser nå at candoo fungerer på alt med elektronikk fra 98 og opp inkl e-tec. Hadde vært morro om det også fungere på Can-Am atv'er. Noen som har info om det?

Det finnes buds til alle BRP sine produkter.
Men det er andre levrandøre

jeg har et slikt system hjemme.