Skred utstyr (skredsekk/søkestang/skredsøker osv)

En tråd i 'SIKKERHET' startet av lassedahlberg, 16 Jan 2012.

 1. Har gjort et lite søk på forumet og har ikke funnet noen steder der det diskuteres skredutstyr, så tar et lite tak og tar det opp.

  Ønsker å høre om andres erfaringer av skredprodukter, anbefalte leverandører og lignende.
   
  • Liker Liker x 1
 2. Jeg tenkt å slå på stortromma og kjøpe skredsekk, skredsøker, søkestang og ordentlig spade. Og lurer på hvilke erfaringer andre har hatt med sitt skredutstyr.

  Har skrevet en del med http://www.fjellsport.no/ på epost og sjekke priser på nett og ser at de stort sett er betydelig billigere enn konkurrentene sine.

  De var fri for Mammut ride r.a.s. 22 L skredsekk som jeg egentlig ville ha, men fikk en utrolig god pris på Mammut sin 30L, syns denne blir litt for stor og de får ikke inn før neste sesong, så må vel finne en annen plass, noen som vet om noen rimelige? Er ute etter BCA float 18 L eller Mammut sin 22 l.

  Skredsøker blir BCA Tracker 2 siden jeg synes den virker svært brukervennlig.

  Spade blir BCA B1-EXT med teleskopskaft.

  Søkestang: Black diamond 265cm.
   
 3. Litt av pointet med skredsøker utstyr er jo at man ikke er aleine om å ha det, da funker det ikke. Må helst gå sammen flere og kjøpe likt utstyr, slik at alle i flokken har, om det skulle skje noe. Har vurdert skredsæker utstyr selv, men som regel aldri i nærheten av slike klatre bakker med skredfare, og liker meg best i skogen.
   
  • Liker Liker x 2
 4. Eg meiner at ABS sekk er nermest det eineste som kan hjelpe deg vis uhellet er ute. Den blåser seg opp og du blir preset opp av skredet. Dvs du må løyse den ut manuelt, men har du dette i tankene når du kjøyrer er dette ein enkel operasjon. Eg bruker 28L sekk, den kan snøres sammen vis du har lite i den. Du merker ikkje at den er på, når du Bruker den heile tida.
  Skredsøker tar det tid å finne personer med, og vis du er fex. to stk på tur, er det lett at begge blir tatt.
  Skredsøker så bruker eg Mammut pulse, den sender i tilegg ut signal på hjertepuls.
  Slik at den som som søker, har skjangs til å grave opp personer som lever først.
  Den som søker må og ha samme skredsøker. Den er veldig lett å bruke.
  Eg har og spade og søkestang i sekken.
  Dette utstyret har eg kjøpt inn for skikjøyring, men funker like fint når eg kjøyrer scooter.

  Eg kan muligens ordne gruppekjøp på ABS sekk, pris 5000,- +/- kjem annpå kor mange eg bestiller.
   
 5. Jeg kjørte med Mammut sekk tidligere, nå har jeg en Bergans backcountry guide.. Den er litt større, men det er stort sett kjekt å ha med seg litt ekstra, er i alle fall veldig fornøyd med den.. Kjører alltid med søker, søkestang og spade ++

  Er interessert i gruppekjøp på ABS sekk, og rekner med jeg har noen kompiser som også vil ha..
   
 6. Du burde lage en egen tråd om et gruppekjøp, sikkert flere som kan være interessert her inne.


  Jeg kjører altid med sekk som inneholder søkestang og spade. Bruker skredsøker når vi kjører flere som har det. Har faktisk to, så jeg låner ofte vekk til folk.
  Spaden er iallefall gullfin å ha med uansett, søkestanga blir for det meste brukt til å sjekke snødybder med.
   
 7. Hittil billigste jeg har funnet av BCA sin 18 L skredsekk i skandinavia er

  http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=BCAFLOAT18

  http://www.skiersstore.com/lavinsakerhetsutrustning/abs-ryggsackar/bca-float-18

  Dette er svenske butikker, men bor du nært svenskegrensen kan du sende den som poste restante, er i snitt ca 1000 kr billigere enn ellers i Norge og Sverige. Har sett litt på ebay men har ikke funnet noen som er blir billigere enn dette.

  Billigste skredsøker jeg har funnet er denne hos (er spesielt ute etter BCA sin, synes den virker mest brukervennlig og har fått god kritikk)

  http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/fjellsikkerhet/bca-tracker2-skredsoker.html
   
 8. Hvilken forhandler benytter du da?
   
 9. Legg ut litt grei videoinfo ol. som forklarer litt hvordan man skal gå frem når uhellet er ute.

  Anbefaler ALLE og se disse videoen, helst flere ganger for å lære seg hvordan man skal gå frem noen havner under ett skred, før du vet ordet av det så er det kanskje din kompis som ligger under raset.

  Framgangsmåte for søking med skredsøker:

  Forklaring av video:
  https://s3.amazonaws.com/BackcountryAccess/content/product+pdfs/BeaconSearch101.pdf

  Fremgangsmåte når man skal bruke søkepinne:

  Forklaring av video:
  https://s3.amazonaws.com/BackcountryAccess/content/product+pdfs/Probing101.pdf

  Strategisk måkking etter man har funnet hvor personen ligger

  Forklaring av video
  https://s3.amazonaws.com/BackcountryAccess/content/product+pdfs/Shoveling101.pdf


  Finnes mye forskjellig info på nett, men dette er tipp topp info spør du meg!
   
  • Liker Liker x 4
 10. Kanskje på tide å blåse liv i denne tråden igjen ettersom sesongen nærmer seg?
  Tror det er alt for mange som kjører rundt uten søker og tenker "jeg får aldri bruk for dette". Syns selv det er egoistisk å tenke sånn siden det ikke hjelper en døyt at kun noen i gruppa har utstyr, alle som man kjører sammen med må ha skredsøker og skredutstyr, det mener iallefall jeg.

  Anbefaler også alle som har skredsøkere og trene litt på å bruke de.
  Vi tok en liten "øvelse" en dag tåka lå tjukk i fjellet siden vi ikke fikk kjørt uansett. Vi byttet på å gjemme og greve ned en sender/søker og så var det om å finne den. Det som forbauset oss var hvor kor avstand en burde ha mellom søke "linjene" for å klare å finne sendern.
  Vi knota og plagdes litt med bruken av søkern og en ting er iallefall sikkert, når uhellet er ute og panikken brer seg så blir det ikke enklere.


  Kanskje litt "no shit sherlock" dette men... man vet jo ikke om en får kjøre scooter i himmelen så da er det vell best å holde seg i live!
   
  • Liker Liker x 5
 11. Kjører med komplett HMK sekk,spade ( teleskop med ishakke, sag, kompass ),søkestang + BCA Tracker

  Fungerer utmerket og koster ikke allverden.
   

 12. Hva ligger den på i pris, og hvor får man kjøpt den ?
   
 13. Sekk med spaden og søkestaven koster ca 1500kr
  Kan kjøpes hos di fleste scooterforhandlere, di har leverandører som leverer slikt.

  BCA trackern og andre søkere kan kjøpes hos di fleste sportsbutikker. koster 2-3000kr
   
  • Liker Liker x 1
 14. Hei Er helt enig med deg dær. Jeg har mistet alt for mange av mine venner i skred di siste 7 åran. Vi i kompisgjengen som sidehille og liker oss oppe i farlig tereng. Vi har innført en enkel regel. Dem som ikke har får heller ikke være med oss på tur.
  Det er en sikkerhet at alle har rett utstyr. En ting til som ingen nevner her er at alle skredsøkere skal inn på kalibrering hos leverandøren min 1 gang i året for og være sikker på at systemet fungerer optimalt. Jeg har mammut skredsøker dette valget ble lett når rødekors og seaking helikopter har disse. Det som også er smart er at alle tar skredkurs for og bruke utstyret rett. Anbefales.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 15. Jeg har også mammut, disse viser seg og være av det beste send/receiver systemet som er. Har brukt min på alle skredkursene jeg har vært på igjennom rødekors hvert år. Man må stole på anvisningen, man blir sendt i bue mot målet. Å vis du slår av mobiltelefon reagerer søkerene mye raskere. Søkeren blir fort tom for prosessorkraft vis du leter etter flere markører. Søkeren jobber ganske tungt for og ignorere markører som er merket som funnet.
   
  • Nyttig/lærerikt Nyttig/lærerikt x 1
 16. hvilken skredsekk er den beste i disse dager? tenkte å gå for bca sin vest/ryggsekk
   
 17. Du burde se litt rundt på nettsider, mykje gode tilbud rundtforbi. Fikk kjøpt meg en bergans med ABS for 3500kr med Carbon patron, prøvd ei gang å kan si meg storfornøyd.
   
 18. Jeg har i dag bestilt meg Mammut Element skredpakke. Ink. Element Barryvox skredsøker, skredsondere og spade. Er meget fin pris hos skistart på den pakken akkurat nå (35% rabatt). Anbefaler alle som ikke har skredsøker å bestille. At jeg ikke har gjort det før, er en skam :p

  2.466,- ink. frakt, moms og toll for skredpakken er en jækla fin pris!

  https://www.skistart.com/nor/mammut-element-barryvox-package-lavinpaket.html
   
  • Liker Liker x 3
 19. Noen som e intresert i å kjøpe en mammut snow pulse skredsekk?

  Har sjøl sekk, spade, stang og søker.

  Syns bca tracker 2 funke knall
   
 20. Pris?
   
 21. Tenker 4000-4500kr.
  Er av typen removal så man kan kjøpe ny sekk å flytte airbagen mellom dem. Ikke mye brukt.
   
 22. Uansett hvor mye utstyr man har, så er du prisgitt en stor dose flax i tillegg uansett den dagen uhellet skulle være ute... Selvsagt er det til god hjelp med alskens utstyr som ABS-sekk, skredsøker, søkestang og spade, men ingenting slår kunnskap om terreng, vær og snøforhold. Jeg er mye ute hele vinteren, både med scooter og på ski. Jeg har både skredsøker, søkestang og spade med hver eneste gang når jeg er på topptur med ski, men ikke alltid når jeg er på scootertur. Terrenget jeg oppsøker ifm skikjøring er som oftest noe "tøffere" enn det jeg personlig beveger meg i på scooter til vanlig. Det som er litt av "baksiden" med alskens moderne utstyr, det er at en del folk tror at slikt utstyr trumfer alt... Dessverre. Alt dette "sikkerhetsutstyret" gjør at folk stadig vekk tøyer strikken litt lenger, og i del tilfeller strekkes strikken for langt, ikke på grunn av mangel på utstyr, men pga mangel på kunnskap og erfaring! Vel, poenget koker ned til: Bruk sunn fornuft, uansett hvor mye utstyr du måtte ha..
   
  • Enig Enig x 2
  • Liker Liker x 1
 23. Enig :) Men korrekt utstyr når det først går galt kan være forskjellen mellom liv og død. Bruk skredsøker hvertfall. Det koster nesten ingenting, og man merker ingenting til den når man kjører.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden