Påløpsbrems tilhenger går på

En tråd i 'OFF TOPIC' startet av Christian T, 17 Jan 2017.

 1. Hva er det som gjør at påløpsbrems går på når jeg rygger med tilhengern? Tom henger på flat mark går greit, men ikke med scootern på f.eks, da låses ene hjulet tvert.. Forrige eier sier det har skjedd helt siden den var ny..
   
 2. Det er sånn dem er bygd. Når du rygger trykker du jo draget inn, og da går brems på. Hadde den ikke gjort det, så hadde det vært en feil. Mulig du kan låse den, vet at det er mulig på eldre hengere ihvertfall.
   
 3. Skjønner det, men er for dumt at den skal låse hjulet på en flat parkeringsplass med en scooter på hengern..
   
 4. Sånn er det bare. Men som sagt, du kan lage til en låsemekanisme. Ikke vanskelig om du kan sveise og er litt reodor felgen;)
   
 5. Hmm.. Klarer ikke skjønner hvorfor dette ikke skjer med BK hengern på jobb eller ÅTM og Fogelstad hengerne jeg hadde før denne..
   
 6. Kan være noe rust i bremsen, som gjør at den ikke ruller over slik den skal, og slipper opp noe av bremsekraften.
   
 7. BK hengeren min bremser også litt når jeg rygger, men ikke så mye at hjulene låser seg..
   
 8. Hvis oljedemperen i draget er defekt vil draget presses inn uten motstand og bremsen gå på.
  Har selv en Tredal hvor jeg plages med det samme men fikk juster bremsebandene som var for stramt justert.
  Fikk tak i teknisk data på hvordan dem skulle justeres og problemet løst.
  Skal sies at Tredal har ett spesielt bremsesystem som frigjør bremsen ved rygging.
   
  • Liker Liker x 1
 9. Kun opplevd dette når jeg har rygget i motbakke, og jfr min sjåførlærer da jeg tok BE i sommer er det et fenomen som normalt kun skal skje i motbakke såfremt ikke henger er overlastet. 300 kg scooter burde ikke være nok til at påløpsbremsen slår inn.
   
 10. Skal ikke være slik.
   
 11. Tror nok at enkelte hengere har en måte som frigjør bremsene når du rygger og draget er trykt inn. Hadde dette på ei campingvogn jeg hadde tidligere.
   
 12. Når man rygger sakte så skal ikke brems låse. Om man starter brått så vil ofte låsen slå inn men men start rolig å det skal normalt gå fint å rygge.
   
 13. Men hva er det som gjør at hjulene låser seg? Dårlig demper i draget som gjør at bremsene går på? Feil justering noen plass?
   
 14. Usikker på hvordan denne utløsermekanismen virker dessverre, vet bare at den i stor grad kobler ut bremser når man sakte begynner å rygge. Er man brutal så blir det brems. Sikkert noen som vet. Har selv rygget flere bratte plasser med forskjellige hengere så vil tro de fleste har denne løsningen? Hvem kjøper en henger man ikke kan rygge i motbakke med?
   
 15. Hvilken tilhenger produsent er det snakk om...??
  Finnes flere aksling produsenter som leverer akslinger til ulike tilhenger produsenter.
  Hver aksling produsent har spesifikke grunninnstilling av bremsesystemene for å oppnå optimal funksjon og virkemåte.
   
 16. Dette er en 2001 Modell BK PL1338T..
   
 17. BK med bremsede tilhenger kom med BPW aksling i 2004.
  Før 2004 er det levert aksling fra AL-KO, KNOTT, OMAG (har knott påløps brems).

  Sjekk denne siden for påløps bremsen: http://www.valeryd.no/fragor/montering_broms.asp

  Tenker det blir aktivitet nå på hvordan justering av påløps bremsen utføres :yikes:.
   
  • Morsomt Morsomt x 1
 18. Hei.

  Opplevde dette selv på en gammel scooterhenger jeg nettopp kjøpte.
  Her var i tillegg påløpsdemperen defekt. (helt sykkelpumpe)

  Byttet denne og justerte ut bremsebånd, men ved justering fikk jeg enten god funksjon på bremsen på hengeren ved kjøring forover men samtidig slik at hjulene låste seg ved rygging, eller at det gikk fint å rygge, men dårlig med bremsevirkning forover og et skikkelig "klunk" når påløpet gikk på. (kollapset påløpsdemperen helt, og langt over tillatt vandring på påløpet).

  Her viste det seg at forrige eier har byttet bremsebånd selv, og klart å montere disse i feil kjøreretning. Dette er en aksling av typen KNOTT, og de har ryggeautomtatikk på ene bremsebåndet. Når denne ble montert i feil retning, medførte dette at bremsevirkning forover ble dårlig, samt at den låste bremsene ved rygging.
   
  • Liker Liker x 1
 19. Alle tilhenger bremser har rygge mekanisme, enten om det er al-ko bpw knott osv. Løser den ikke ut ved rygging, så er det feil justert, feil satt sammen eller noe som har rustet fast.
   
  • Enig Enig x 1
 20. Enkelte gamle campingvogner hadde en egen "hendel" som måtte "låses" ved rygging for å hindre at bremsen slår inn, på gamle hengere bygget på vogn kan det være noe slikt.
   
 21. Systemet som produsenten Kip brukte på sine vogner heter Back o matic. Fungerte utmerket men noe styr hvis man måtte trekke vogna forover, da koblet systemet seg automatisk ut og innkoblingen måtte igjen utføres manuelt.
   

Del denne siden