Hvordan blir vintern 2018/19

Full throttle

Medlem
17 Jan 2018
107
20
Nesbyen
Hvordan tror folk at vintern blir?
Blir det en snørik vinter, slik som det var i fjord? Eller blir det en dårlig vinter med røde tall på gradestokken, og pissregn...
 
Jeg satser på mer snø og en lenger sesong enn forrige vinter.
Sist vinter var preget av mildvær og lite snø. Det startet bra rett før jul og var faktisk knallføre det meste av februar, mot slutten av februar kom det et jævla mildvær som ødela mye.. Godt uti mars ble det igjen greit føre men turen jeg skulle på 4. til 6. mai måtte avlyses fordi snøen plutselig forsvant omtrent over natta.

Satser på at snøen kommer snart og at sesongen varer minst til 17. mai.
 
Jeg håper på en lang vinter, men helt ærlig så tror jeg det er slutt på den type vinter vi vokste opp med og kjenner så godt til. Den globale oppvarmingen er reell, og vi ser allerede at vintrene er kortere mildere og våtere enn før, og prognosene for de neste årene er vel ikke helt på vår side, med mindre det skjer noe.

Men vi hadde no en utrolig kald vinter 2017/2018, så det er håp for en lang vinter, med minusgrader og masse, masse puddersnø :)
 
Tror nok det blir som ifjor ja. Godt føre på nyåret Men kort sesong :/ ligger snø i fjellet her nå men ikke nok til og kjøre på... 1 november starta jeg sesongen da vi fikk nesten 1 halv meter. Fikk prøvd nyscootern på 10cm :biggrin::yikes:men er vist satt på vent nå:tdown:
 
Ser ikke lovende ut så langt, i 2014 hadde vi første turen siste helgen i Oktober og første helgen i November var det over 2 meter på fjellet. Nå er det meldt regn regn regn og regn den neste uken:( fjorårsesongen var og dårlig her i nord og ser ut som litt gjentakelse av det. Klør virkelig i tommelen nå
 
Ser en del dårlig tru på vintern. Trur faktisk vi blir positivt overraska selv med litt "sein" start av sesongen. Ihvertfall om man ska tru de etniske her i nord. :)
 
Her har snøen såvidt kommet (for tredje gang elns i høst da..), er bare å håpe at det varslede mildværet ikke slår til og at de rundt 20 mm nedbør vi skal få kommer som snø..
1,5cm eller noe som vi har nå er jo litt lite.

For 3 år siden vet jeg folk var på scootertur i slutten av oktober, for 5-6 år siden kjørte de til Østkysten allerede før mørketiden (altså før ca 26. oktober)

For min egen del har jeg uansett bare en svært godt brukt (31000km) Lynx Adventure 600 ACE å kjøre på foreløpig, nyscooteren skal være klar første hele uka i desember så snøen kan like gjerne drøye til det.
 
Husk nu at vinteren har kommet seint før! Aldri hatt så lang vinter som vinteren for 16/17, siste tur var da 6 juni kontra 10. Mai i år:) huske i 2008 da det såvidt var hvitt ute i januar og scooterløypene her ikke åpnet før tidlig/midt februar. Så lenge æ har brukt skuter har første turen vært tidlig/midt desember (mest normalt) eller tidlig november. Så er 2-4 uker før æ vill si at vinteren kommer seint;) blir nok hvertfall hvitt til jul
 
Vi blir vel straffet for sist vinter å se til... Hadde tur med 550'n siste helga i oktober, men siden har vi hatt tidenes november med go'vær i midt-Norge. Får håpe på masseinnvandring av polare lavtrykk fremover..