GENERELT Hjelmlykt

En tråd i 'TEKNISK' startet av paulus, 18 Aug 2017.

 1. kjøpte led lenser xeo 19r på manfag og testet de her dagene og jeg er no fornøyd . kjekt å kunne justere lysbildet slik som passer deg best . prisen var 2400 så ikke akurart billig men overkommelig
   
 2. Nå har jeg fått testa moonlight 2000 litt med scooter, og jeg synes den gir litt for lite lys på fjellet, da vil jeg gjerne se langt, burde vel kjøpt 5000.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Tenkte også at kanskje 2000 er litt lite. Har ikke bestemt meg ennå for hvilken det blir.
   
 4. Hvorfor ikke bare gå for 10000 med en gang? De sier det er et vannvittig lys fra den :)
   
 5. 8499 kr er grunnen
   
  • Morsomt Morsomt x 2
  • Enig Enig x 1
 6. Er ikke bare fordel med mye lys......
  Når det er kaldt ute, og man er anpusten og puster og øeser etter intens scooterkjøring, da blir dampen opplyst så mye fra hodelykta at det blender....
  Men hey, kult med mye lys da ;)
   
 7. Haha, sjekka pris rett etter jeg posta... falt ut av godstolen, satt kaffen i halsen og klemte fingern i armlenet :biggrin::biggrin: fy satan for en pris! På en hodelykt!
   
  • Enig Enig x 1
 8. Sjekk prisen på Lupine...
   
 9. Det var drøøøye priser! 10 000,- for den dyreste jeg finner på lupine-shop.com. Den der burde faen meg fikse meg middag å damer skulle jeg kjøpt en sånn :wow::biggrin:
   
 10. Veeeeel folk kjøper jo telefoner til mer enn det og jeg tror en skikkelig hodelykt både holder lengre og har større nytteverdi for de som er avhengig av sånt.
   
  • Enig Enig x 1
 11. Hundekjørere sverger til Lupine. Ekte lumens i forhold til oppgitt, batteri som holder og generelt veldig robuste lykter. Har selv Gemini som ligner en del på Lupine, foreløpig veldig fornøyd. Har hatt den i ca et år. Neste lykt blir Lupine, hvis konto tillater det.....
   
 12. #102 Anonympudding, 8 Des 2017 kl 18:57
  Sist redigert: 8 Des 2017 kl 19:05
  Hundekjørere her på Svalbard bruker to ulike merker, Lupine og Moonlight.

  Selv kjøpte jeg nylig en Moonlight Bright as Day 5000, det lyser heftig. Det eneste negative er at den ikke har justerbar fokus. Til i overkant av 3000,- er dette trolig det beste valget jeg kunne gjort.
  Jeg så på Moonlight Bright as Day 10000 også, men den er en del større og batteriet er enda en del større.

  For min del er bruksområdet variert, det blir scooterkjøring, sykling, fotturer osv. Lykta bruker vanlige go-pro-fester, så jeg må få limt et slikt på hjelmen før sesongen begynner..

  Lykta lyser opp ganske så bra på et par hundre meters avstand, og det er fortsatt merkbart lys 400 meter unna.. Jeg tipper den lyser opp refleks på rundt 500 meter avstand.
   
 13. Røsket med meg en BAD5000 mens jeg var i Svalbard denne uken og ja det lyser heftig. Viften er nok ikke dum hvis man faktisk skal ha den oppgitte lysmengden fordi den starter rimelig kjapt innendørs.
  Hvis det er noe jeg synes er negativt så er det den eksterne driverenheten med en veldig kort kabel. Vet ikke helt hvordan jeg skal plassere disse to "pakkene" på en grei måte. Finner nok ut av det.
  Batteripakken er oppgitt til 14,8V noe som i praksis betyr at det skal gå helt fint å ta strøm direkte fra scooteren uten at jeg selvsagt kan garantere noe.
  Kjøpte ekstra "go pro" fester til hjelm samme plassen som jeg kjøpte lykten(Arctica).
   
 14. Arctica er en ålreit butikk å handle i, jeg kjøpte min samme sted.
  Ja, jeg er enig i at den eksterne driverenheten er litt klønete.. Jeg har stripset den fast i batteriet, det funker fint.
  For min del bruker jeg stort sett alltid sekk når det er aktuelt med en slik hodelykt, da havner batteri og driverenhet i sekken mens lykta sitter på hodet :)
   
  • Enig Enig x 1
 15. Har dillet litt nå med lykten og fant ut at det er ganske greit hvis man skrur bort reimfestet på driveren og bruker to av de festereimene til å feste driveren til batteripakken.
  Det jeg ikke kan skjønne med en såpass voksen batteripakke er hensikten med å måtte bruke den medfølgende skjøtekabelen. Kan ikke tenke meg at noen kan finne på å bruke denne hodelykten med batteriet bak på pannefestet?
  Så på noen Lupine lamper også og ja, prisforskjellen skjønner man i det man peller på en Lupine. De har virkelig noen fiffige løsninger på absolutt alt. Veeeeeldig gjennomtenkt rett og slett.
   
 16. Lupine har også evig garanti. Benyttet meg av det noen ganger, veldig greit!!
   
 17. Mens Moonlight er norsk, det er i seg selv et argument for meg å faktisk kjøpe norske produkter der det gir mening.
   
  • Liker Liker x 2


 18. Enig. Utrolig god kundeservice også. Prøvde min bad 2000 for første gang til scooterkjøring igår, og den va perfekt :)
   
 19. #109 smaug1, 10 Des 2017 kl 19:43
  Sist redigert: 10 Des 2017 kl 20:03
  20171210_194130.jpg 20171210_194112.jpg 20171210_194103.jpg Tok en gåtur i går med lykta på et sandtak og lyset er det ikke noe å si på. Veldig jevn og fint lys men det er noen ting jeg har hengt meg litt opp i.
  For det første så står det på nettsiden deres at "shell" er laget av 6061-T6 hardanodisert type 3 aluminium men det eneste jeg kan se som er laget av aluminium er styreenheten, resten er plastikk. Ikke noe problem i seg selv siden vekten blir veldig lav og dermed behagelig å ha på hodet men da kunne det ha stått det. Jeg har studert denne lykten ganske mange ganger på nettet og ble litt overrasket over hva jeg så når jeg åpnet opp vesken med lykten vel hjemme. Bare nappet med meg en lykt i butikken og raste ut døra rett til flyet.
  Det andre jeg ikke blir helt komfortabel med er den todelte løsningen med styreenhet og batteri. I det minste kunne det ha vært med en klipsløsning hvor disse to enhetene enkelt kan kobles sammen til en "klump" som var lett å skille hvis man skal ha den tilbake i vesken. Den korte ledningen fra lykten med plugg i enden kunne de ha spart seg for. Blir bare en ekstra klump som ligger litt uhøvelig i nakken. Hadde den enten vært mye lengre eller om ikke annet 15-20cm lengre sånn at den kom ut av veien hadde det vært kjekt. Ikke noe big deal men litt lite gjennomtenkt. Dette er ting Lupine er helt sheriff på. Alt er nøye gjennomtenkt.

  En siste ting som er rart er oppgitt batteri spenning og kapasitet. Det står at det blir brukt 4 stk Panasonic 18650 batteri oppgitt til 16,8V og 6400mAh.
  Meg bekjent er ikke det mulig å få til. Hver 18650 celle er på 3,7 volt som blir 14,8V og det er det som står på batteripakken som følger med lykta. 14,8V.
  Det som da blir merkelig er hvordan de klarer å få 6400mAh ut av dette fordi Panasonic cellene er på 3200mAh.
  Eneste forklaringen er at det er 8 celler hvor 4 og 4 er parallel koblet. Da blir kapasiteten i det minste korrekt men spenningen er fortsatt 14,8V. Litt slurvete av dem å oppgi såpass mye feil på produktsiden deres.

  Er lykta verdt pengene? Ja.
  Hadde jeg kjøpt denne lykta igjen om jeg skulle ut på en større ekspedisjon? Nei da hadde det blitt en Lupine.
   

Del denne siden